Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Fortsatt kritik mot flytten

Den borgerliga oppositionen i Söderköping är fortsatt skeptisk till hemtjänstflytten från Stenbrinken i S:t Anna. Men deras motion avslogs på onsdagens fullmäktige.

Den borgerliga oppositionens motion om en återgång till decentraliserad hemtjänst avslogs under kf på onsdagen.

Den borgerliga oppositionens motion om en återgång till decentraliserad hemtjänst avslogs under kf på onsdagen.

Foto: Monika Miranda Maureira/arkiv

SÖDERKÖPING2015-09-03 15:30

På socialnämndsmötet den 25 augusti lämnade den borgerliga oppositionen i Söderköping (FP, C samt KD) en protokollanteckning vad gäller flytten av hemtjänsten från Stenbrinken i S:t Anna in till centrala Söderköping.

Man har tidigare protesterat mot beslutet eftersom man anser att mycket tid går åt för resor, att S:t Anna går miste om arbetstillfällen samt att brukarna nu får betydligt fler personer som kommer hem till dem. Dessutom är man tveksamma till om denna sorts frågor ska delegeras till tjänstemän och inte tas av nämnden.

I protokollanteckningen pekar man på att vissa delar saknas i den utredning som gjorts i frågan. Bland annat vill man se specificerade kostnader för vårdpersonalens tid i bil samt kostnaden för bilar. Man saknar också att delar ur personalgruppen, boende i S:t Anna, inte tillfrågats vid utvärderingen och vill se en uppföljande rapport gällande S:t Annas hemtjänst om sex månader.

Man har också skrivit en motion i frågan där man vill se en återgång till den tidigare decentraliserade organisationen vad gäller hemtjänsten. Motionen togs upp på onsdagens kommunfullmäktige där majoriteten yrkade avslag.

Katarina Karlberg (C), oppositionsrådet Inga-Lill Östlund (FP) samt Anders Eksmo (KD) med flera från den borgerliga oppositionen yrkade bifall och även Björn Grip (V) påpekade att organisationsförändringar som skapar oro hos människor måste utvärderas noga. Han yrkade på återremiss i frågan.

Tuula Ravander (S) försvarade dock beslutet och utvärderingen på grundval av bland annat arbetsförhållandena för de anställda och så gjorde även Yvonne Persson (M) samt Åza Diaz Mägi (MP).

Det slutade med att majoritetens förslag om avslag om motionen gick igenom efter begärd votering, det blir alltså inte en återdecentralisering av hemtjänsten. Den borgerliga oppositionen samt Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet till förmån för egna beslut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om