Ing-Liz är Söderköpingsbo och bor idag i hyreshus inte långt från Brunnsparken. Hon har ställt sig i Riksbyggens kö för en lägenhet i seniorbostäderna som de planerar att bygga. Karin Åkeby bor också i närheten och även om hon inte själv planerar att bo i de tilltänka husen är hon mån om att människor ska ha möjlighet till ett vackert boende. Hon önskar också att parken ska bli mera livfull, vilket är tanken då den ska rustas upp i samband med byggnationen.
Båda tycker att den starka opinion som drivits mot bygget fått för mycket utrymme i debatten. När Karin skrev en insändare med sina åsikter om bygget fick hon många reaktioner.
– De var glada över att jag skrev och lyfte fram att det finns de som vill att det ska byggas.
Den namninsamling som gjorts mot bygget ger Ing-Liz inte mycket för. Rubriken "Bygg inte i Brunnsparken" har vilselett folk, menar hon.
– Jag har bekanta som skrivit på men som knappast vet vad det gäller. Så den namnlistan sätter jag ingen tilltro till.
Hon och Karin betonar att det mesta av parken blir kvar.
– I överklagandena framhålls vikten av stadsnära natur, men vi har ju hela Ramunderberget och en stor del av parken. Jag tycker även att människor ska få bo stadsnära, så att det är nära till affärer och restauranger, säger Karin.
Flera som överklagat påpekar svårigheten i markförhållandena och risken för sättningar i befintliga hus.
– Men det finns proffs på det och då får man förlita sig på att det går att bygga där, säger Ing-Liz.
Argumentet att bevara det gamla i staden tycker de heller inte håller i det här fallet.
– Det är även viktigt att förnya och låta en stad växa och leva, säger Karin.