Det var vid 03-tiden natten till tisdagen som sommarstugan av okänd anledning började brinna.

– Jag vaknade till av att det small och gick upp för att se vad det var. Då var det helt upplyst på himlen och jag såg lågor slå upp till skorstenen på huset, säger Gudrun Enqvist Ettwein.

Paret är åretruntboende i Djupdalen sen 2003 och stugan, som ligger cirka 40 meter från deras, är en sommarstuga som framför allt används av deras barn och barnbarn.

Artikelbild

| Skelett. Bara rester finns kvar av det sommarhus som stått här sen 1969.

Gudrun larmade genast räddningstjänsten men när de kom fram var fritidshuset helt övertänt. Räddningspersonalen lät den brinna ner under kontrollerade former.

– Vi drog fram slang och skyddade runt omkring, säger Mikael Kalered, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland.

– Man kände värmen från lågorna lång väg, det fanns ingen anledning att försöka rädda något, säger Gudrun.

Kvällen innan branden hade Hubert satt på ett element i huset för att de skulle ha gäster kommande natt. Paret spekulerar om det kan ha varit det som orsakade branden, eller ett fel i ett elskåp. Men något svar på det kommer de aldrig få då polisen inte kommer att skicka dit någon brandtekniker.

Artikelbild

| Polis. Polis och sex brandmän var på plats för att se till att inte branden spred sig.

– Det skulle ha gjorts en teknisk undersökning men eftersom det inte finns någon misstanke om brott så återkallades det beslutet, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen.

Gudrun och Hubert är sorgsna över det som hänt men anser ändå att de hade tur i oturen. Ingen kom till skada och tack vare att det var vindstilla var det ingen spridningsrisk.

Artikelbild

| Sjönära. Stugan hade en fin utsikt över vattnet.

– Om det blåst och vårt hus blivit rökskadat hade det varit värre, säger Hubert.