Många provade på att måla graffiti på vagnen under måndagen, många som aldrig tidigare hållit i en sprayburk. Gammal som ung. Vagnens gröna färg är ett minne blott, nu pryds den av symboler, texter och figurer. Conny Johansson och Isak Riddarhaage från Yallah Norrköping bär fram sprayburkarna, går runt vagnen och tittar. Letar inspiration.

Nu är vagnen i deras händer. De ska använda sig av besökarnas efterlämningar och införliva dem i sina egna motiv och signaturer.

– Vi förstärker färgerna och fälten för att få våra texter att lysa igenom, förklarar Conny Johansson.

Artikelbild

| Njuter. Petra Näslund, från Caféz, är glad att vara i Söderköping.

Familjen Thür Kamber från Schweiz reser genom Norge och Sverige på sin semester. De svalkar sig vid fontänen.

– Äntligen har solen hittat hit, det har varit så grått och kallt, säger Corina Thür Kamber.

Helt plötsligt fångar något deras intresse – en vit vagn kommer indragandes på Hagatorget. Av tre svartklädda människor i lustiga hattar.

Det är Caféz från Stockholm. Ett interagerande teatersällskap som fångar in besökarna och gör dem till en del av teatern. Snart lämnar familjen Thür Kamber fontänen och blir en del av teatern.

Artikelbild

| Vasäjerdu? Viktor Brobacke, från Caféz, lyssnar in Hagatorget.

Deepesh Baldoni, från Italien, får en viktig uppgift av Viktor Brobackes karaktär – nämligen att se till att vagnen står stadigt på kullerstenarna. Han vevar ner stödbenet och hejas på av publiken. Bord och stolar ska fram så caféet ska kunna öppna, de finns inne i husvagnen men var är nyckeln?

Läs mer i onsdagstidningen – som även finns som e-tidning