– Vi åker inte hem nöjda härifrån, konstaterade Simon Skrabb efter 2–2 i Sundsvall.

Även om IFK Norrköping hade grepp om stora delar av såväl första som andra halvlek var det som natt och dag i inställning, löpande och chansskapande.

– Vi var tvungna att få upp tempot. Det är en problematik, att när vi är bra så är vi riktigt bra, men vi orkar inte hålla i det i 90 minuter, tyckte Simon Skrabb.

Artikelbild

| Alexander Jakobsen satte 2–1 bakom Tommy Naurin.

Här är betygen på IFK-spelarna.

Hans tränare Jens Gustafsson ansåg att hans lag åkt på två snöpliga mål.

– Det första var säkert straff (bollen upp på täckande Daniel Sjölunds arm), men det målet var arbetsamt att få emot oss. Sedan släppte vi bara ett läge till. Kanske kunde det ha gått hur som helst när Sundsvall stack upp i farliga kontringar, men bra inställning av spelarna gjorde det möjligt att komma tillbaka. Starkt att hämta upp 2–2, tyckte Gustafsson efteråt.

Var det något du ville ändra på halvvägs, jämfört med hur ordern var från början av matchen?

Artikelbild

| Tommy Naurin och Kalle Holmberg tjafsade och den senare fick varning.

– Jag vill inte förstora tränarens roll, men i pausen samlade vi oss för att bli ännu tydligare, få fler folk framför bollhållaren i stället för bakom. Det gjorde att vi lyckades trycka ner Sundsvall. Det var inte min förtjänst, utan spelarnas inställning. Men klart vi inte var nöjda med första halvlek.

Läs också: "IFK gjorde bara halva jobbet"

Simon Skrabb fick i stora drag ägna sig åt defensivt arbete mot Eric Larsson i första halvlek, medan det hände mer offensivt kring honom i halvlek två. Returen på hans skott gav 2–1 och sedan en häxpipa som ställde Sundsvallsmålvakten Tommy Naurin till 2–2.

– Vad säger man på svenska, ja den vobblar ja. Säkert var det lite äckligt för Naurin.

Hur upplevde du matchen i matchen mot Eric Larsson ute på kanten?

– Det small på rätt okej, men tyvärr är det jag som får gult kort, trasig tånagel och smäll på käken, sa Skrabb och visade upp sitt omplåstrade ansikte.

Din roll i det nya spelsystemet, hur känns den?

– Jag har aldrig varit back i mitt liv, men jag kommer bra till min rätt i offensiven där ute. Jag får fram den finska sisun och får springa lite.

Men trots arbetsinsatsen och de två personliga poängen fanns ingen jätteglädje över upphämtningen till en poäng för laget.

– Blandade känslor. Sättet vi avslutade matchen på ska vi vara stolta över, men det räckte inte hela vägen. Vi åker inte hem nöjda härifrån, sa Skrabb.

Europa league-platserna flög iväg nu, hur känner du där?

– Det är bara att avsluta starkt och gå rent de matcherna som är kvar, det finns inget annat.