I takt med att samhället blir allt mer digitaliserat ökar också efterfrågan på programmerare.
– Man beräknar att det saknas cirka en miljon programmerare i EU och att det behövs cirka 70 000 bara i Sverige fram till år 2022, säger David.
Eleverna på Realgymnasiets teknik-, el- och energiprogram får den här veckan chansen att lära sig mer om just programmering.
Det blir en mängd olika workshops. Allt från musikprogrammering till att programmera robotar och arbeta med virtual reality.
Dessutom finns företag från gamingbranschen på plats och föreläser om vad programmering kan innebära i ett yrkesliv.
– Det är första gången som vi gör ett så här stort projekt tillsammans över ämnes- och programgränserna. Totalt rör det sig om över 200 elever som kommer att syssla med programmering under en hel vecka. Förhoppningsvis får eleverna en kul och lärorik vecka där de även får inspiration och ännu mer lust att lära.
Under veckan är förhoppningen att eleverna ska få en bättre bild av vad programmering faktiskt handlar om. De får även möjlighet att fördjupa sig i sådant de redan har kunskaper inom.
– Programmering kan ju vara väldigt mycket och den här veckan är till för att eleverna ska få prova på programmering i så många olika former som möjligt utifrån sitt intresse.
Hur har eleverna tagit emot den här idén?
– De har varit positiva, framför allt då de själva har fått välja vilka av de här aktiviteterna som de vill gå på, säger David Hedberg.
Mest populära har aktiviteterna om spelutveckling och musikproduktion varit.