Det är rektorn på Nygårdsskolan i Billdal, Göteborg, som har haft en del situationer med överengagerade föräldrar där man försöker trycka på extra. Och hon är inte ensam.
En rundringning som P4 Göteborg gjort visar på liknande exempel på andra skolor i socioekonomiskt starka områden. Subtila trakasserier som att föräldrar har en särskild titel inom näringslivet, en titel som de ibland använder i återkommande mejl och det har hänt att föräldrar till och med i vissa fall tar med juridiska ombud på betygssamtal.
Magnus Henell är huvudskyddsombud för Lärarnas Riksförbund i Norrköping.
– Ja, det är väl inte helt otänkbart att det kan vara så, en del föräldrar är väldigt måna om att eleverna får "rätt" betyg.
Men när han hör om föräldrar som tar med juridiska ombud är hans spontana reaktion: Herregud!
– Någonting sånt har inte kommit till min kännedom, det låter helt bisarrt och jag hoppas inte att det har hänt här, säger Magnus Henell.
Han menar att det i grunden är bra med engagerade föräldrar.
– Det kan ha funnits någon tendens och då handlar det om att föräldrarna ställer för höga krav på läraren.
Han menar att engagemanget kan upplevas som större och kanske som en press i välbärgade områden och att det kan vara uppenbart eller underförstått.
Det är inte heller säkert att han får reda på om lärare utsätts för påtryckningar.
– Jag sitter inte med i betygssamtal med lärare och föräldrar utan bara när medlemmar behöver mitt stöd, säger Magnus Henell.
Markus Brunfelt är rektor på Kunskapsskolan sedan åtta år och han har aldrig varit med om liknande påtryckningar.
– Det låter väldigt dramatiskt och något jag aldrig upplevt på någon av de skolor jag jobbat. Engagemanget har varit olika bland föräldrar, grunden är att de vill sina barns bästa och försöker utnyttja sin förmåga att få igenom det, vilket för det mesta är gott.
Inte heller på Djäkneparksskolan känner rektorn ingen problemen.
– Det är inget vi har i den omfattningen på något sätt, vi har en jättebra dialog med vårdnadshavare. En del har högre krav och då har vi en dialog, där vi även hävdar skolans profession och rätt, säger Anders Nilsson.
Att berätta för föräldrarna hur skolan i detalj arbetar ger enligt honom en större förståelse.
– Dessutom är det så att man varken kan anmäla eller överklaga betygen som läraren sätter, säger Anders Nilsson.