Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Kyrka med mögelproblem

- Kullerstad kyrka i Skärblacka har redan sanerats från fukt och mögel, men måste kanske saneras ytterligare i framtiden. Det säger Kerstin Holmlund, ny fastighetschef för svenska kyrkan i Norrköping.

Kyrkovaktmästare Magnus Holmberg i Kullerstad kyrka som sanerats från fukt och mögelskador, men som kanske måste saneras ytterligare framöver.Foto: Janne Forsby

Kyrkovaktmästare Magnus Holmberg i Kullerstad kyrka som sanerats från fukt och mögelskador, men som kanske måste saneras ytterligare framöver.Foto: Janne Forsby

Foto: Forsby Jan

SKÄRBLACKA2010-11-17 03:00
Vissa tycker fortfarande att de känner någon sorts lukt när man kommer in i kyrkan.- Men det är alltid svåra bedömningar att göra, om man ska vidta ytterligare åtgärder och i så fall vad för sorts åtgärder.- Jag skulle dock tro att Kullerstad kyrka inte är ett avslutat problem, eftersom rapporterna jag fått säger att det är en avvikande lukt som man möts av när man går in i kyrkan.- Det kan handla om markfukt och när man sedan sänkt temperaturen i kyrkorna utan att ventilera undergrunden, så kan man få problem med fukt och mögel.Vad kan du tänka dig för åtgärder som kan bli aktuella i Kullerstad?- Vi kommer, precis som i många andra kyrkor, att fördjupa oss i luktproblemen i Kullerstad kyrka nästa år och se vad som eventuellt ska åtgärdas.- Men det gäller förstås att man gör rätt saker och sätter in rätt åtgärder. Faktum är att vi just nu gör en fukt- och mögelöversyn för alla våra kyrkor och byggnader.Kan svenska kyrkan fortfarande få statsbidrag till renoveringar av kyrkor?- Ja, stiftet får varje år pengar, den så kallade kyrkoantikvariska ersättningen, som sedan enskilda församlingar kan ansöka pengar från. Men man får aldrig bidrag till hela åtgärden, utan endast en viss del eftersom kyrkorna anses som ett kulturarv.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om