Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Cathrine säljer "Billerudslådor"

Från Slottsmässen i Finspång till matlådor i Skärblacka, kan steget tyckas långt. Men det är precis vad kocken Cathrine Gillberg från Vånga gjort, sedan hon nu tagit över Ingalills Catering och startat egna cateringföretaget "Godmatnu".

Kocken Cathrine Gillberg står för en nysatsning inom restaurangbranschen i Skärblacka.Foto: Anita Kjellberg

Kocken Cathrine Gillberg står för en nysatsning inom restaurangbranschen i Skärblacka.Foto: Anita Kjellberg

Foto: Kjellberg Anita

SKÄRBLACKA2010-11-03 03:00
- Jag har haft en dröm att starta eget och den har gått i uppfyllelse nu, säger Cathrine Gillberg, när vi möter henne i hennes lokaler precis vid Hallegården i centala Skärblacka.Hur är din affärsidé?- Det är att sälja välfyllda "Billerudslådor" med mat till frukost, lunch och dessutom catering till fester, julbord och liknande.Och din bakgrund?- Jag har jobbat som servitris och kock i flera år, bland annat på Slottsmässen i Finspång, Löfstad slotts restaurang, Braviken och även här på Strömporten i Skärblacka. Så jag har hoppat runt på lite olika ställen och skaffat mig en hel del erfarenheter, inför den här satsningen på en egen cateringrestaurang.Har du även matservering på plats här vid restaurangen?- Nej, tyvärr. Jag skulle gärna vilja ha serveringsmöjligheter här, men det blir nog svårt att hitta någon lämplig lokal. Så tills vidare satsar jag på catering och hämtmatlådor.Någon anställd?- Nej, inte än, men det är min förhoppning, om verksamheten utvecklas som jag hoppas.Men matakonkurrensen är hård i Skärblacka, med flera restauranger, pizzerior med mera?- Ja, det är jag medveten om, säger Cathrine Gillberg, men det är nog bara jag som har ren cateringverksamhet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om