Sexåringen hittades vid en kontroll på ett tåg i Osby och var då tillsammans med en vuxen man som är anhörig till pojken, uppger polisen för TT. Kontrollen på tåget gjordes efter ett tips från allmänheten. Pojken är välbehållen och har lämnats över till sociala myndigheter.

Mannen har anhållits på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för egenmäktighet med barn. Tidigare under dagen anhölls en kvinna, för den lägre misstankegraden skäligen misstänkt, misstänkt för samma brott. Även kvinnan har en relation till pojken.

Förhör kommer att hållas med de båda misstänkta och andra personer som har uppgifter att lämna i ärendet. Det får ta den tid det tar, det viktigaste nu är att pojken kan ha det så bra som det går efter förutsättningarna, säger polisens presstalesperson Calle Persson till TT.
Artikelbild

Egenmäktighet med barn innebär oftast att en vårdnadshavare skiljer barnet från den andra vårdnadshavaren utan samtycke.

Pojken anmäldes försvunnen under torsdagseftermiddagen och ett stort antal poliser, hundpatruller och frivilliga har sökt efter pojken i och runt Färjestaden på Öland. Försvarsmakten har bistått med helikopter och personal.