Under fem år har hon kämpat med sitt café. Det har tagit sin tid att få snurr på rörelsen. Susanne Andersson efterlyser fler aktiviteter till Saltängsgatan för att locka norrköpingsbor och turister hit.
Hon har flera egna idéer. I de källarlokaler som finns längs gatan tycker hon att hantverkare kunde flytta in. Området saknar ju helt butiker. Ett annat sätt att locka folk till området vore att anordna historiska vandringar som kunde lyfta fram alla de spännande och originella människor som bodde här förr i tiden. En som definitivt borde lyftas fram är Louis De Geer. Han bodde på Saltängsgatan och Susanne Andersson tycker att han förtjänar uppmärksamhet, varför inte i form av ett museum?

<span class="mr">Ångbåt sjösätts
</span>Susanne Andersson tycker också att kommunen kunde göra mer av sin hamn och av torget framför Tullhuset. Platsen är perfekt för marknader och loppis. Varför inte låta Bondens marknad husera här istället för i Hörsalsparken?
- Turisterna kommer inte längre än till kaktusplanteringen och det måste vi ändra på konstaterar hon.
Men redan den 2 juni sjösätts och döps den båt som Norrköpings Ångbåtsförening har jobbat med i flera år. Sjösättningen sker vid Saltängsgatan. Under sommaren kommer ångbåten att trafikera den inre delen av hamnen.

<span class="mr">Riva och bygga
</span>Längre bort på Saltängsgatan ligger det tidigare kvinnohuset. Granne med fastigheten är Hamnbrohemmet. Enligt kommunalråd Eva Andersson finns det intressenter som vill köpa de båda fastigheterna för att riva och bygga nya bostäder. Men enligt Eva Andersson avvaktar man på kommunen tills man hittar andra lokaler för den verksamhet som i dag bedrivs på Hamnbrohemmet.
Det finns boende på gatan också. Man undrar hur människorna har det därinne, i de stora stenhusen som kantar Saltängsgatan. Anna och Gunnar är två hyresgäster som bor i nummer 23. De träffas ute på gatan. Gunnar har bott i samma hus i 25 år. Han trivs trots att huset saknar hiss och att det är långt till mataffären.

<span class="mr">Som på Strandvägen
</span>Anna bor i samma fastighet med sin familj.
- Att bo här, är som att bo på Strandvägen konstaterar hon.
Det Anna uppskattar är att hon har nära till allting. Sedan har de boende dessutom sin mysiga, stenlagda innegård.
På Saltängsgatan bor även skådespelaren och musikalartisten Richard Carlsohn. Han är en smålänning i exil som har tagit Norrköping och Saltängen till sitt hjärta. Det enda han har att klaga på är vissa bilister som stör lugnet och som gasar på som om de vore med i någon film, säger han.
För övrigt var det just Richard Carlsohn som tipsade Susanne Andersson om Gubbens trädgård. De kände varandra genom jobbet på Östgötateatern. Från sitt lägenhetsfönster brukade han blicka ner över trädgården.
- Jag tänkte att om någon skulle klara av att driva den här rörelsen så var det Susanne. Jag brukar själv hjälpa till här ibland, med att vattna och klippa gräset.