– Det är vår bästa helg. Skogsröjet gör att vi kan spara pengar och överleva vintern. Det är en underbar ökning de här dagarna. Rejmyre marken är den bästa enskilda dagen. Men slår man ihop Skogsröjets tre dagar så är det klart störst, säger Johannes Jabro, i en kort lucka mellan två kunder.
Johannes äger Rejmyre pizzeria & restaurang och han erbjuder mat som tilltalar festivalbesökarna.
– Det är mycket pizza och kebab som går. Ölen fungerar också bra, berättar han.
Mitt över gatan ligger Rejmyre gestgifveri som drivs av Ceith Landin och hans hustru Agnes. Några gäster sitter ute i solen och försöker hitta skugga under parasollen. Andra kunder äter och dricker inne i själva lokalen, där det råder behaglig temperatur.
– Det här stället borde marknadsföra sig ännu mer. Det tog några år innan vi hittade hit, men nu är vi här flera gånger varje år. Här är det suveränt, lugnt och skönt, säger Jimmy Gustavsson och får medhåll från kompisen Daniel Kvarnström.
Ceith Landin håller med om att det är en viktig helg för att få ekonomin att gå ihop.
– Det är alla event härute som drar folk. På Skogsröjet är pizzakulturen hög och sedan finns det även matställen inne på området. Vi ligger ändå en bit ifrån. Men visst är det betydligt fler än vanligt som hittar till oss, vilket är nödvändigt för ekonomin, säger han.
De båda Linköpingskillarna, Jimmy och Daniel, sänker varsin kall i väntan på vidare äventyr och berättar vad som är ”grejen” med Skogsröjet.
– Vi har båda varit här många gånger. Det är en trevlig festival och aldrig något bråk. Det är heller inte så mycket folk som på de största festivalerna, vilket gör att man kommer nära artisterna och kan till och med se deras ansiktsuttryck, säger Daniel Kvarnström.
Inne på Coop råder det full aktivitet. Kön till kassan är ännu inte så lång, men personalen väntar anstormning och varor ska packas upp. Coop har även en temporär butik i direkt närhet till ut- och ingången till själva festivalområdet.
– Det är andra året vi kör det här konceptet. Det har varit riktigt lyckat. Här har vi de varor som folk vill ha snabbt och som säljer mycket. Sedan får man gå till den riktiga butiken för att köpa övriga produkter. Det är mycket jobb, men det är svinkul och våra bästa dagar försäljningsmässigt under hela året, säger Anna Lindebring.
Vad säljer bäst?– I år är det vatten helt klart. Färdiga mackor, Chips, läsk och tobak, berättar Anna och lassar fram ett gäng bananer till potentiella kunder.