Raggarröjet blev en naturlig fortsättning på mer etablerade Skogsröjet.
– Det kändes fräscht och kul att göra någonting nytt. Tanken var att det skulle bli mer av en byfest, berättar Stefan Englund, från Rejmyre musikförening.
Premiäråret, 2017, kom det 800 besökare för att titta på tidstypiska bilar och lyssna på livemusik. Sista helgen i maj i år hade besöksantalet minskat till 500, jämfört med året innan.
– När besöksantalet minskade i år, kändes det tungt. Hade publiksiffran istället ökat så hade kanske situationen sett annorlunda ut. Då hade man fått energi av det. Dessutom har vi gått lite ekonomiskt back båda åren, säger Englund och fortsätter:
– Att visa 300 bilar var de ska stå och bygga upp scen och all planering som krävs har helt enkelt blivit lite för mycket.
Även om det inte blir något Raggarröj 2019, stänger inte festivalgeneralen dörren för en fortsättning i framtiden.
– Nej, kanske kan vi komma tillbaka 2020 i en annan form. Rejmyre behöver sådana här grejer. Det bästa skulle vara om vi kunde ha sponsorer för att täcka kostnaderna och att vi då kunde genomföra Raggarröjet utan att ta betalt. Då skulle det vara lättare att få eventet, till hela byns grej, och att fler hjälper till.
Stefan Englund och Rejmyre Musikförening är inte direkt sysslolösa.
– Nej, verkligen inte. Nu lägger vi full kraft att få till 14:e upplagan av Skogsröjet så bra det bara går.