Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Därför hamnade bilen i rondellen

Efter krogbesöket satte sig mannen i bilen. Han tappade kontrollen och körde av vägen och hamnade i Kneippenrondellen. Han döms nu för grovt rattfylleri.

Övergiven bil. I en månad stod den gula Renaulten i Kneippenrodellen. Och nej, den var inte del i en kampanj. Idag kan Folkbladet berätta historien bakom.

Övergiven bil. I en månad stod den gula Renaulten i Kneippenrodellen. Och nej, den var inte del i en kampanj. Idag kan Folkbladet berätta historien bakom.

Foto: Carolina Nilsson

Rattfylla2017-04-07 07:00

Minns ni att vi berättade om den mystiska bilen som länge stod i Kneippenrondellen i höstas?

Läs mer: Sanningen om den mystiska bilen.

Nu vet vi vad som hände innan den gula bilen hamnade där.

En 47-årig man var i Norrköping i augusti förra året och besökte en pub där han enligt egen uppgift drack fyra stora öl. När han kom till hotellet blev han hungrig och röksugen och satte sig i bilen för att leta efter en öppen bensinmack. Han körde ut på Söderleden. Vid den så kallade Kneippenrondellen tappade han kontrollen på bilen och for upp över en stenbeläggning och kolliderade med något fast föremål så att airbagen löstes ut.

Efter detta blev 47-åringen chockad och törstig och grep tag i en flaska som han trodde var läsk. Det visade sig vara 40 procentig rom. Han drack ungefär 25 centiliter innan han lämnade bilen.

Strax därpå greps 47-åringen en bit ifrån olycksplatsen.

– Tingsrätten finner det utrett att 47-åringen körde bilen och att han hade han 1,55 promille alkohol i blodet när han greps.

Frågan för tingsrätten att ta ställning till var; om han hade druckit romen efter körningen eller inte.

Enligt Rättsmedicinalverket, som tittat på fallet, är inte de uppmätta alkoholhalterna i urin och blodprov föreningliga med vad 47-åringen sagt.

– Det kan bero på att jag har en annan ämnesomsättning, påstod 47-åringen.

Men tingsrätten finner att det helt saknas stöd för dessa "gissningar" och dömer honom för grovt rattfylleri. Påföljden: En månad i fängelse. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1 promille alkohol i blodet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om