Radio & Co, som idag ägs till 50 procent av Corren-koncernen, har inlett förhandlingar med MTG Radio om att istället få radiokanalerna RIX FM och Lugna Favoriter till Östergötland.
För lyssnarna innebär en eventuell överenskommelse att man inom kort, i sommar, kan höra de radiokanalerna på samma frekvenser som tidigare sänt Radio Match och Gold FM.
- För våra annonsörer skulle detta innebära att vi blir än bättre på kommersiell radio och att vi även i fortsättningen kan erbjuda en mycket stark kanal ut till marknaden, säger Renée Mohlkert, Correns koncernchef och ordförande i Radio & Co.

<span class="mr">Från Stockholm
</span>RIX FM och Lugna Favoriter sänds från Stockholm, vilket innebär att de lokala sändningarna upphör. Renée Mohlkert uttrycker det som att: "Vi byter programinnehåll". Enligt henne har MTG Radio 34 stationer i Sverige och samverkar med flera tidningar, bland dem Nerikes Allehanda.
Hon vill inte uttala sig om huruvida det blir några lokala nyhetssändningar i fortsättningen.
Radio & Co betalar varje år fem miljoner kronor till staten för att få sända kommersiell radio, ett tillstånd som man fick 1993 genom att bjuda högst vid en auktion om sändningstillståndet.
- Vi har haft dålig lönsamhet i bolaget, säger Renée Mohlkert.
Hon säger sig i det längsta ha väntat på ett politiskt beslut som skulle ändra förutsättningarna.
- Vi har varit uthålliga när det gäller ekonomin, men nu kan vi inte hålla på längre.
- Affärsmässigt är det helt riktigt, men det är tragiskt för dem som berörs. Det är ett lokalt varumärke som haft bra lyssnarsiffror, säger Roger Altsäter, VD för Radio & Co.
Radio & Co informerade i går personalen. 14 personer varslas, varav elva i Linköping och tre i Nyköping.
I Norrköping finns ingen programpersonal, däremot ett säljkontor som inte berörs.
Förhandlingar med de fackliga organisationerna kommer att inledas snarast.