Nu är han bästa talaren i hela Sverige

Charbel Gabro har vunnit det största priset man kan vinna.

Charbel Gabro fick ta emot Stora talarpriset 2019 i Uppsala i måndags.

Charbel Gabro fick ta emot Stora talarpriset 2019 i Uppsala i måndags.

Foto: Privat

Priser & utmärkelser2019-11-05 14:25

Det var i måndags som Charbel Gabro fick ta emot Stora talarpriset 2019. Prisutdelningen skedde vid en ceremoni i Uppsala.

– Jag är mållös och chockad. Jag hade inte väntat mig det här. Bara att vara nominerad tillsammans med sådana talare som Greta Thunberg, Inger Hansson, Jonas Gardell och Carina Bergfeldt var stort, säger Charbel Gabro.

Vi har flera gånger skrivit om Charbel Gabro, 37, som kom till Norrköping från Syrien som fyraåring, och hans resa från tonåren, då han kände en stark frustration över samhället, till ett liv med destruktivitet, spelmissbruk och självmordstankar, för att för 14 år sedan inse att han själv var tvungen att ta tag i sina bekymmer. Sedan ett par år tillbaka är han ute och föreläser om mångfald, integration och inkludering. 

– Jag pratar om hur det är att inte känna sig inkluderad i samhället. Jag vet själv hur det känns att inte känna sig som en del av vårt samhälle, säger han.

Han har tidigare tilldelats flera priser för sina föreläsningar. Nu har han alltså vunnit det största priset inom "talarsverige" i hård konkurrens med bland andra Greta Thunberg, Inger Hansson, Jonas Gardell, Carina Bergfeldt och Ami Hemviken.

– Det är så många som jag har att tacka för det här priset. Jag har gjort en lång och tuff resa i livet. Och det känns så stort att få det här priset, säger Charbel Gabro.

Han försöker få både invandrare och svenskar att våga tala om frågor som många andra hyschar om. Och i dag gör han det som en av de mest anlitade föreläsarna i Sverige.

Charbel Gabro.
Charbel Gabro.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!