"Selma och Sofie" handlar om två kvinnor som träffas i simhallen och blir kära i varandra.
- Det är en kärleksfilm med erotiska scener, berättar Mia Engberg.
Filmen är långt ifrån de traditionella porrfilmerna.
- Gubbporren är exploaterande både för de som är med i filmen och för tittarna. Dessutom är det ett helt sjukt kvinnoideal. I mina filmer ser kvinnorna ut som man gör.
Inga silikontuttar alltså.
"Selma och Sofie" har visats på Folkets bio i Stockholm och ska nu ut på turné i landet.
- Responsen har varit enorm, både från kvinnor och män faktiskt. Det finns ett jättestort behov av den här sortens filmer och därför ska jag göra en hel serie erotiska filmer.

<b>Endast kvinnor</b>
Filmerna görs enbart av kvinnor. I "Selma och Sofie" är alla inblandade kvinnor, även skådespelarna. Den handlar om lesbisk kärlek.
- Nästa film ska handla om en tjej och en kille. Att vi valde lesbisk kärlek i första filmen beror på att vi alla var nybörjare och lite osäkra på hur vi skulle skildra maktförhållandet. Det blev mycket lättare med två tjejer.
Mia Engberg är en uppmärksammad dokumentärfilmare och på filmfestivalen visas också tre av hennes dokumentärer. Två av filmerna har spelats in i USA.
- Jag har varit mycket I USA, mest i San Fransisco. Det är bra klimat där för undergroundfilmare.
Även om hennes dokumentärer, bland annat om en kvinna som byter kön och ett skinhead som är HIV-positiv, fått mycket uppmärksamhet är det "Selma och Sofie" som väckt mest känslor.
- Många blir provocerade, säger Mia Engberg. En del gubbar känner sig hotade. Men projektet går ut på utmana hela patriarkatet.
Not. "Selma och Sofie" kan beställas på www.miaengberg.com