(S) vill veta vad du tycker om sjukvården

S vill ta reda på vad östgötarna tycker om sjukvården i länet. "Det är ingen hemlighet att vi har betydande utmaningar i vården".

Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande i Region Östergötland.

Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande i Region Östergötland.

Foto: Susanna Beskow Norgren

Politik2019-10-17 06:45

Det säger Kaisa Karro (S), vice ordförande för Socialdemokraterna i Östergötland, tillika regionstyrelsens ordförande i Region Östergötland. Och på onsdagskvällen var det också en och annan Ektorpsbo som fick påhälsning av vetgiriga socialdemokrater som ville veta hur den östgötska vården kan förbättras. 

Det handlar om partiets "sjukvårdsdialog", ett sätt att ta reda på vad östgötarna tycker om utvecklingen i vården, vad som fungerar bra och vad som behöver bli bättre.

– Östergötland har överlag en bra vård med mycket kunniga och engagerade medarbetare. Men det är ingen hemlighet att vi också har betydande utmaningar i vården. Därför känns det viktigt att vi är lyhörda inför östgötarnas tankar och synpunkter, säger Kaisa Karro.

Förutom dörrknackning arrangerar Socialdemokraterna torgmöten och öppna möten runt om i länet. Synpunkter som kommer in kommer partiet sedan att använda för att utveckla sin politik på sjukvårdsområdet. 

– För oss är det oerhört viktigt att vara ute och lyssna in östgötarnas åsikter om sjukvården. Vi har märkt att det finns ett stort engagemang kring dessa frågor och det vill vi ta tillvara på, säger Anna-Lena Sörenson (S), ordförande för Socialdemokraterna i Östergötland.

Sjukvårdsdialogen drar igång den här veckan, men smygstartade redan förra veckan med ett öppet möte i Kisa. Mötet blev välbesökt och behandlade allt ifrån vårdens växande behov till platsen för en ny vårdcentral i Kisa. 

Karta: Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!