Den stora publiken var med på noterna när Östgötabandet tillsammans med Vikbolandets populära sångerska Maria Olofsson bjöd på en jazzig kavalkad av Monika Zetterlunds mest välkända och omtyckta låtar från början av 1960-talet och framåt.
Applåderna, skratten och susningarna ("Åhh minns du den!") avlöste varandra under kvällen. Basisten Mats Bergströms och Maria Olofssons sceniska småkäbbel med varandra uppskattades lika mycket som till exempel Pelle Anelids magnifika solo på flygelhorn. För att inte tala om Maria Olofssons bedårande blandning av östgötska och värmländska när hon och bandet tog sig an den svåra låten "Den sista jäntan"; ett verk som Povel Ramel specialskrev till Monica Zetterlund för Knäpp Upp revyn "På avigan" 1966.
Ledmotivet från Hasse & Tages film "Att angöra en brygga" från 1965 var också det ett litet mästerverk. För att nu bara nämna något av innehållet i det gedigna musikaliska porträttet av Monica Z.
I programmet fanns en väl tilltagen paus där högstadieeleverna Tilda Ainerfors, Annie Landers, Sofi Stenlåås, Hilda Sandberg och Ellen Liberg på allvar trädde in i programmet. Flickorna hade med sig mängder av hembakat fikabröd som de många sugna i publiken kunde köpa till kaffet.
Inkomsterna från försäljningen går odelat för att finansiera en resa till Hundfjället i Tandådalen som fritidsgården Eneby Fritid arrangerar tillsammans med andra fritidsgårdar i staden.
Eneby Fritid är också medarrangör till de återkommande musikkvällarna på Eneby bibliotek.
– Samarbetet med Eneby Fritid är jätteviktigt för oss. Det gör att vi kan ha fri entré på de här musikkvällarna inne på biblioteket, berättade föreståndaren Jan Persson för Folkbladet.
Det är fjärde året i rad som biblioteket bjuder in medborgarna till sina lokaler för att umgås och njuta av - oftast - lokal musik inne bland böcker, lånediskar och bibliotekshyllor.
– Vi brukar orka med tre evenemang per termin. Utöver uppskattade gästartister som till exempel Blå Häst som drog storpublik senast så har vi också den allsidiga musikgruppen "Bättre sent än aldrig" som återkommer här hos oss med sina uppskattade musikprogram, sa Jan Persson.
Jan Persson har arbetat på biblioteket i 27 år och han har sett såväl verksamheten som sina egna titlar förändras och utvecklas under årens gång.
– Oavsett om du kallas för föreståndare eller biblioteksfilialchef och oavsett om det handlar om böcker, filmer eller musik så bygger allt på lusten att försöka locka in människor till kulturella upplevelser av olika slag, sa Jan Persson till Folkbladet.