Lindens galleria har stängt under hela måndagen.

– Det beror dels på att det är avspärrat eftersom polisen rubricerar brottet som mordbrand och grovt inbrott. Vi håller även på med ett saneringsarbete. I och med att de här personerna tände eld på bilen så sattes sprinklersystemet igång. Det har orsakat vattenskador på plan 1 och i källaren, säger Lovisa Lindholm, centrumledare vid Lundbergs.

De butiker som har ingång från gatorna, samt gymmet på bottenplan är öppna under dagen.

– Vi utför även ett reparationsarbete på ingången där de körde in med bilen. Det är märkvärdigt hur de lyckades få sån fart på den korta sträckan, ingången är totalförstörd, säger Lovisa Lindholm.

Enligt Lovisa Lindholm innebar inbrottet stor materiell skada på byggnaden men de som gjorde inbrottet fick inte med sig så mycket.

– Alla låser in sina varor på nätterna och guldbutikerna har sitt guld i ett kassaskåp. Det finns alltså ingenting att hämta i butikerna. Det är en väldigt dum handling som bara ledde till skador på huset och butikerna samt att butikerna förlorar omsättning under en hel dag. Dessutom är det ett 100-tal personer som inte har kunnat gå till jobbet. Det är väldigt olyckligt.

I nuläget går det inte att bedöma hur omfattande skadorna är.

– Det är ett ekonomiskt bakslag för alla i ett sånt här läge, säger Lovisa Lindholm.