Ångbåten har arbetsnamnet "Pillan" efter världsstjärnan Pernilla Wiberg och just nu finns hon, båten alltså, i Goodyears gamla lokaler på Ingelsta.
- Vår målsättning är att hon ska sjösättas under det här året, säger Ragnar Gustafsson, ordförande i Norrköpings Ångbåtsförening med 23 medlemmar.
- Vi är väl en sju, åtta man som jobbar kontinuerligt med att få henne i dugligt skick igen och förutom allt ideellt jobb har vi satsat cirka 200.000 kronor hittills på upprustningen inklusive ny panna och ny maskin.
- Men det saknas ytterligare ungefär 50.000 kronor till bland annat inredningen, innan vi börjar se slutet på renoveringsperioden och närmandet av sjösättningen. Och med en vikbar skorsten, kan hon tuffa upp under Hamnbron och in i inre hamnen runt Strömsholmen, om vi vill.
Båten är troligen från slutet av 1800-talet och har bland annat varit i Nynäshamn och i Forsvik, nära Karlsborg.
- Vi kommer att kunna ta tolv passagerare och vill de ta med sig ångbåtsbiff och pilsner är det okay för vår del, ler Ragnar Gustafsson inför de kommande turistturerna i Strömmen och Bråviken.

<b>Ännu en loppis</b>
I Norrköping riktigt kryllar det av populära loppis, bland annat på Ektorp, i Ringborgs hörna, på Fiskebyvägen, i Klockaretorpet och i hamnen - och snart kommer det en till, nämligen i Verdandis lokaler på Stockholmsvägen.
- Vi har blivit av med vårt boende, som kommun köpte av oss, så nu har vi en massa möbler och husgeråd som vi tänkt sälja på en ny loppis, som vi öppnar under vecka 17, enligt planerna, säger verksamhetsledaren Mikael Adolfsson.
- Sedan tidigare har vi ju bilhall, café och snickeri här, så nu blir loppisen ytterligare ett ben under vår verksamhet här på Stockholmsvägen. Och vi tar gärna emot skänkta prylar och behållningen går till vår verksamhet.

<span class="mr">Gideon-salong
</span>På Arbis står nu en Gideon-salong nyrenoverad och klar att börja använda.
- Det sägs att Gideon Wahlberg skrev sina folklustspel här, som Söderkåkar och Grabbarna i 57-an, så det är mycket atmosfär i de här rummen, säger Robin Carlsson från Arbis.
- Och nu när vi fått alkoholtillstånd, tänker vi utöka satsningen på Arbis framöver och även öppna läktaren och de intilliggande rummen på andra våningen och bland annat då Gideon-salongen. Vi kan även tänka oss föreläsningar och sådant här uppe i framtiden.
- Den 3 april blir det också premiär för Norrköpings nyaste discoteque, Roxy, här i stans äldsta nöjessalong, säger Robin Carlsson. Vi fortsätter också året ut med våra Moulin Rouge-föreställningar, men år 2005, när Arbis fyller 140 år, hoppas vi kunna producera fram en ny jubileumsföreställning.