Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nytt café – antikt i idyll

Invändigt dominerar den antika stilen. Utvändigt är det en idyll som omringas av sjön Hunn och Magnehultsån. Café Ängbacka slår upp portarna i Bremyra.

Vacker miljö. Det finns möjlighet för besökarna att sitta och meta vid den härliga miljön vid Magnehultsån.

Vacker miljö. Det finns möjlighet för besökarna att sitta och meta vid den härliga miljön vid Magnehultsån.

Foto: Magnus Johansson

NY VERKSAMHET2016-06-14 07:00

När Ulla Heller såg gårdsfastigheten Ängbacka i Bremyra föll hon för platsen omedelbart.

– Det såg ut som en vacker dal. Det här är verkligen en idyll, säger Ulla.

Hon flyttade ett hus från Alingsås, ett högre ståndshus från 1820-talet, till Bremyra. Tillsammans med övriga husbyggnaderna i form av ett orangeri och en ateljé utgör de hennes och sambons boende.

Ulla Heller arbetade som antikhandlare i Gamla stan i Stockholm i många år, vilket avspeglar sig på interiören.

– Det blir ett café i väldigt antik stil. Själv älskar jag sånt här och jag hoppas att besökarna ska tycka om den lite annorlunda cafémiljön, säger Ulla.

Om miljön invändigt är antik, är uteserveringen vackert belägen bredvid inbjudande Magnehultsån och sjön Hunn.

– Jag kommer ha 60 platser, 30 utomhus och lika många inne. Jag bakar allt själv.

”Raggarmacka på hålkaka”, rabarberpaj med vaniljsås, painriche, frallor, bullar, kakor, godis, kaffe och saft är exempel på vad som finns i utbudet.

– Vi ska även ha ett hönshus med fem hönor och en tupp. Det finns möjlighet att sitta och meta vid ån. Inledningsvis ska vi ha öppet på helgerna, men förhoppningsvis kan vi utöka öppettiderna, säger Ulla Heller.

Ulla hade tänkt öppna inredningsfirma, men valde att avstå på grund av att det är en svår marknad. Istället ger hon sig för första gången in i cafébranschen som pensionär.

– Jag är otroligt kreativ och känner mig inte gammal. Jag gör allt som jag tycker är roligt. Det känns bara positivt att dela med mig av miljön.

Hon avskräcks inte av att verksamheten ligger lite avsides, några kilometer utanför Rejmyre, på vägen mot Simonstorp.

– Det är många som åker på Simonstorpsvägen, på väg till Rejmyre som både lagt ner ett café och bageriet. Därför tänker jag satsa på det här, säger Ulla.

På lördag öppnar Café Ängbacka.

Det finns även planer på en hallonodling, ett lusthus, en bastu och sambon ska bygga en plåtslagarverkstad.

Ulla är sedan arbetslivet med antikviteter van vid ett intensivt schema.

– Jag jobbade jämt, men det var kolossalt roligt. Nu ser jag framförallt fram emot alla möten med en massa trevliga människor. Jag tycker framtiden ser väldigt bra ut, konstaterar Ulla Heller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om