Det är Daniel Åhs som ligger bakom det hela. Han ville agera mot våldet och drog igång evenemanget.

– Det är väl just det att negativitet tog över hela festivalen. Det är så tråkigt när sånt här sker och man tappar fokus på den kärlek och den stämning som är på festivalen, säger Daniel.

Han stöttar inte beslutet att lägga festivalen på is 2018.

– De allra flesta människor är jättefina men det finns idioter. Jag tycker att idioterna har vunnit nu. Om FKP Scorpio vill göra ett ställningstagande och säga att ”vi gör ingen festival” så kan väl vi få ta ställning och visa att vi är härliga människor som kan skapa något som har ett syfte?, säger Daniel Åhs.

Han är en van festivalbesökare och har varit på samtliga fem Bråvallafestivalen. Det sjätte året med festival på Bråvallaområdet ska bli det mest kärleksfulla nånsin, menar han. Regin och upplägget blir dock lite annorlunda – men helgen densamma.

Tanken är att samla så många människor som möjligt – och bara ha kul. ”Låt Bråvalla Love 2018 vara en gemenskap där vi campar, sjunger, partar tillsammans och visar att kärleken i vårt samhälle är större än hatet!”, står att läsa i minifestivalens beskrivning. Och det är precis vad Daniel Åhs är ute efter. Inte minst efter alla besvikna reaktioner på att Bråvallafestivalen skippar ett år.

– Det är inte bara besökare som tycker att det här är väldigt tråkigt, även artister har reagerat, säger Daniel Åhs.

Han har förhoppningar om att kunna locka artister att spela på minifestivalen, gratis. Tanken är nämligen att hela evenemanget är kostnadsfritt för besökare och drivs med rent ideella krafter.

– Sen får vi se om artisterna tycker att ändamålet att sprida kärlek är så viktigt att de kan tänka sig att spela gratis.

Det har i skrivande stund inte ens gått tolv timmar sedan Daniel Åhs (som vi kanske får kalla minifestivalgeneral) drog igång ruljansen. Deltagarna tickar in i strid ström.

– Det här är ju jättehäftigt! Två i timmen så långt som klickat i att de kommer och många som klickat att de är intresserade. Det känns fantastiskt att se vad man kan åstadkomma tillsammans. Det skulle vara så häftigt med ideella krafter och där alla ställer upp frivilligt. Jag hade ingen aning om att folk skulle reagera så här snabbt, säger Daniel Åhs.

Han hoppas på ett rejält drag i besöksantalet.

– Det är klart att skulle det komma 10 000 personer så vore det ju helt galet. Och det tror jag egentligen att det kan göra. Det finns så många engagerade människor. Men även om det kommer 100 eller 30 eller bara är jag och mina kompisar så visar det att det finns ett intresse. Vi kan visa att vi inte stödjer nedläggningen och att vi kan ha roligt och stå tillsammans.

– Jag vill så ett frö om inte annat. Så den riktiga Bråvallafestivalen 2019 kan bli den mest kärleksfulla Bråvallafestivalen någonsin. Att få tillbaka det till vad det faktiskt handlar om, musik och kärlek.

Till Bråvalla Love 2018 bjuder eldsjälen Daniel in alla – om de kan sköta sig.

– Alla är välkomna så länge de delar allas lika värde och kan hålla respekten för varandra, säger han.

Har du nån beredskap för om det skulle bli ett enormt intresse?

– Haha, ja alltså om det skulle finnas ett så stort intresse av det så får man ju prata med kommunen och fixa allt. Då är det dags att börja planera nu.

Men du står för att det blir av – oavsett antal besökare.

– Det gör jag absolut!

Bråvalla är ju som bekant bokat. Vad gör du om du får avslag på att vara på Bråvallaområdet?

– Ingen ska ju vara där så vem skulle vilja hindra människor från att sprida kärlek, säger Daniel Åhs.