Storsatsar på nytt logistikområde

Det planeras för närmare 100 000 kvadratmeter logistikfastigheter i Klinga. Ett projekt som Slättö nu ska vara med och utveckla. "Logistik är ett område vi vill växa inom", säger Johan Karlsson, vd Slättö.

Nu står det klart att Slättö kommer utveckla stora delar av det nya planerade logiskklustret i Klinga.

Nu står det klart att Slättö kommer utveckla stora delar av det nya planerade logiskklustret i Klinga.

Foto: Andreas Carlsson

Norrköpings kommun2019-11-07 14:30

Folkbladet har tidigare berättat om planerna för ett nytt logistikkluster i Klinga.

Det planeras för närmare 100 000 kvadratmeter logistikfastigheter.

Det handlar om såväl lagerlokaler som terminaler där gods kan flyttas och packas om.

Nu står det klart att Slättö kliver in som fastighetsägare.

– Vi ser med glädje fram emot etableringen i Norrköping och att få vara en del av logistikklustret. Det är en viktig etablering som följer vår uttalade strategi att växa inom logistiksegmentet. Vi har ganska omfattande erfarenhet av den här typen av projekt och skjuter till kunskap och finansiering i projektet för att se till så att det kan genomföras så snart som möjligt, säger Johan Karlsson.

Ett av företagen som vill satsa i området är Almroths. De har tecknat hyresavtal för knappt en tredjedel av den totala ytan.

Vilka ytterligare företag som kan flytta in i de nya fastigheterna är inte klart än.

– Det pågår dialoger och vi kan konstatera att det finns en stor efterfrågan på den här typen av lokaler i regionen i stort och det har varit ganska begränsad tillgång på mark att kunna exploatera. Vi tror att det finns gynnsamma möjligheter att hitta hyresgäster och tillsammans med dem utveckla området, säger Karlsson.

Detaljplanen för fastigheten om drygt 22 hektar, har nyligen passerat samråd och beräknas vinna laga kraft första halvåret 2020, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!