Så jobbar Östgötateatern efter branden

Efter branden - nu arbetar Östgötateatern intensivt för att saneringen ska gå smidigt.

Nu vidtar sanering av Stora teatern, Östgötateatern hoppas fortfarande på Faust-premiär den 21 september.

Nu vidtar sanering av Stora teatern, Östgötateatern hoppas fortfarande på Faust-premiär den 21 september.

Foto: Patrik Selsfors

Norrköpings kommun2019-08-30 14:00

Östgötateatern arbetar intensivt efter torsdagsmorgonens brand. Det som från början såg hotfullt ut för hela Stora teatern visade sig gå bättre än vad många fruktat men ändå påverkas programmet den närmaste tiden.

I ett pressmeddelande beskriver Östgötateatern situationen: det handlar om skador i det ena trapphuset, på vinden och på taket och nu krävs en sanering efter rök- och vattenskador.

Det här innebär vissa ändringar i Östgötateaterns program, det första är att "Talkshow med Tobias Almborg" som var tänkt att gå i Café Gycklaren på fredagskvällen nu kommer att äga rum på nya X-scenen.

– The show must go on. Det känns skönt att göra något och spela än att bara sätta sig på en stol och vara ledsen. Det positiva är också att fler nu kan komma, säger skådespelaren och talkshowvärden Tobias Almborg.

Under torsdagen möten med försäkringsbolag och saneringsfirma samt med fastighetsägaren Norrevo. Man har också gjort en provisorisk taktäckning och dessutom har Scenkonst östs personal erbjudits krisstöd.

När det gäller föreställningen Faust II med planerad premiär den 21 september på Stora teatern är all scenografi och teknik intakt.

– Vi hoppas kunna genomföra premiären av denna storslagna teaterfest som planerat, men det beror såklart på hur saneringsarbetet går, säger teaterchef Nils Poletti i pressmeddelandet.

Biljettkassan i Norrköpings teaterhus är stängd tills vidare. Biljettköpare hänvisas till internet- eller telefonbokningen, alternativt till biljettkassan i Louis de Geer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!