Rapporten, sammanställd av Sveriges kommuner och regioner, visar på en uppgång i Norrköping 2021 jämfört med föregående år.
De positiva siffrorna handlar exempelvis om antalet behöriga till högre utbildningar (universitet och högskola) som ökat från 42 procent förra året till 47,1 procent i dag.
Ökningen kan ses både bland tjejer och killar men är större hos de förstnämnda.
– Det finns en tydlig könsskillnad nationellt men skillnaden mellan könen i Norrköping är större än den genomsnittliga skillnaden bland Sveriges kommuner. Det är något vi arbetar systematiskt och långsiktigt med för att förändra, säger Kikki Liljeblad, ordförande i utbildningsnämnden.
En förklaring till flickornas högre resultat kan vara att det finns fler flickor på kommunens högskoleförberedande program förutom på teknikprogrammet.
– Vi måste förebygga detta från tidig ålder och fortsätta det kvalitetsarbetet som pågår och utveckla undervisningen så att det ger de resultat vi önskar framöver, menar Kikki Liljeblad vidare.
Antalet elever som tog en gymnasieexamen inom tre år har ökat från 56,6 procent till 64,3 procent i kommunen.
Platserna på yrkesintroduktion har också ökat i antal de senaste åren vilket lett till att elever som inte blir behöriga för ett nationellt yrkesprogram ändå kan få en smalare yrkesutbildning i gymnasiet.
– Vi har jobbat systematiskt med att höja våra resultat och öka kvaliteten och att gymnasiets resultat har förbättrats är ett fint kvitto, säger utbildningsdirektör Sofie Lindén i ett uttalande.