Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Högstadieskolor med coronastrategi

Skolledningen i Norrköping kan med kort varsel ställa om till distansundervisning – om behovet uppstår.

Skolledningen är beredd på att kunna ställa om till distansundervisning i högstadieskolorna om utvecklingen kring pandemin försämras.

Skolledningen är beredd på att kunna ställa om till distansundervisning i högstadieskolorna om utvecklingen kring pandemin försämras.

Foto: Jessica Gow/TT

Norrköpings kommun2021-01-17 06:45

Högstadieeleverna i Norrköpings kommun studerar på plats i skolorna sedan den nya terminen startade efter jul- och nyårshelgerna. Men om situationen kring pandemin förändras till det sämre ska man snabbt kunna ställa om till distansundervisning.

– Skolans fysiska plats är otroligt viktig för eleverna och fyller en betydelsefull samhällsfunktion, sett både till lärande och mående. Många av våra elever har, av olika skäl, inte samma förutsättningar för undervisning på distans. Därför är det bättre för elever att så långt det är möjligt ges undervisning på plats i skolan, säger Hans Grimsell, verksamhetschef i ett pressmeddelande från kommunen.

Skolledningen har gjort anpassningar och riskbedömningar för att kunna minska trängsel på skolorna.

– Alla lokaler städas dubbelt så ofta som normalt och lokalernas utformning skapar dessutom olika förutsättningar beroende på typ av verksamhet. Vi för kontinuerligt samtal med rektorerna och tillsammans stämmer vi av vidtagna åtgärder samt eventuell smittspridning och har beredskap om läget förändras, säger Sofie Lindén, utbildningsdirektör.

Huvudregeln enligt skollagen är att tillämpa närundervisning, alltså undervisning på plats i skolan. Det är också den undervisningsform som lämpar sig bäst för elever i allmänhet, menar man.

– På de skolor och förskolor som vi har behövt agera har vi gjort omställningen omedelbart och det har minskat påverkan för både barn, elever, personal och vårdnadshavare, säger Mikael Wallström chef för centrala barn- och elevhälsan.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!