Det var i slutet av januari som polisen hittade en död treårig flicka i sitt hem.
Båda föräldrarna är häktade, på sannolika skäl misstänkta för vållande till annans död.
Enligt en dom som DN tagit del av ska flickan ha bott i familjehem från sin födsel fram till hon var två år gammal, då föräldrarna hade missbruksproblem och led av psykisk ohälsa.
När de sedan ville ha tillbaka henne fick de nej från såväl socialnämnden som förvaltningsrätten, men efter att ärendet prövats i kammarrätten blev det till sist ett ja.
Efter händelsen vill nu Moderaternas partiledare Ulf Kristersson att regelverket ses över. Han vill se en social reform för att komma tillrätta med problemen.
– Barnens rätt till trygghet och permanent uppväxt måste väga tyngre än föräldrarnas vilja att få tillbaka sina barn, säger han till DN.
Sophia Jarl (M), oppositionsråd i Norrköping, håller med och menar att det är hög tid att frågan diskuteras.
– Det var väldigt tragisk det som hände. Just sådana här händelser gör att den politiska diskussionen drar igång, men den borde vi haft tidigare så att vi inte hamnar i de här situationerna, säger hon.
Precis som Kristersson menar hon att barnens trygghet måste väga tyngre i de här fallen.
– Det är klart att man vill vänta så länge som möjligt innan man fosterhemsplacerar ett barn, men någonstans måste man väga in att barn har rätt till en trygg uppväxtmiljö och jag tror vi väntar för länge i dag. Barnen hinner bli otrygga och i viss mån även sjuka i den miljö de lever. Jag tror att man omgående ska flytta på ett barn som lever i en destruktiv miljö. Det säger jag i min roll som tidigare lärare. Man ser många gånger att barn som lever i en destruktiv miljö och kommer till en funktionell miljö ganska snabbt repar sig.
Kristersson menar att det i huvudsak är det socialtjänstlagen och LVU (lag med särskilda bestämmelser om vård av unga) som bör ses över. Han menar också att det kan vara en idé att lätta upp lagstiftningen kring adoption i Sverige så att fler utsatta barn kan hitta nya trygga hem att leva i.
– Jag tror inte att frågan behöver vara så partipolitiskt skiljande. Frågan måste upp på agendan, man måste våga fatta beslut. Vi har nästan inga nationella adoptioner i Sverige i dag, säger han.