Zana Aziz, som sedan två år driver pizzerian på Petter Swartzgatan, har tidigare deltagit i pizza-SM, där han hamnade tvåa. En av jurymedlemmarna tyckte sedan att Zana skulle ställa upp i den svenska uttagningen till pizza-VM som avgörs i Parma i Italien senare i vår.
– Det var Mike Arvblom, som vunnit VM tre gånger, som tyckte att jag skulle ställa upp! Mitt mål är att komma vidare, säger han.
Folkbladet träffade honom under onsdagen och då återstod den sista finslipningen på pizzan: degen.
– Jag ska göra tre olika degar och sedan får min fru, som är min bästa smaktestare och kritiker, testa, säger han.
Vad han ska toppa pizzan med är dock redan klart. En riktig favorit bland kunderna, som han modifierat något:
– Jag kommer att köra en mangopizza, med lite avokado och parmaskinka! Jag föredrar grönsaker, och vegetariska pizzor är en trend. Men jag har lagt till parmaskinka eftersom jag vet att juryn gillar kött.
På pizzerian han driver är konceptet fina råvaror och nytänk. Inspirationen hämtar han från pizzans hemland Italien.
– Tyvärr är pizzan förstörd i dag, pizzerior kör med dåliga råvaror och dålig kvalitet. Man byter inte recept utan kör på med samma meny. Det är så tråkigt! Jag vill utvecklas och det är bara min fantasi som sätter gränserna, säger han.
Uttagningen sker i Stockholm i morgon torsdag. Lycka till, säger vi till Zana!