Hon är en av fyra gruppledare för olika nämnder som givit sitt stöd för Sandra Karlsson, när ledamöter i olika nämnder uttryckt sitt missnöje mot henne. Det sista fick SD-ordföranden Darko Mamkovic att i förra veckan föreslå fullmäktigegruppen att Sandra Karlsson skulle fråntas sitt ansvar för de nämnder hon ansvarar för. Ett förslag som också röstades igenom.

Läs mer: Hoppar av i protest.

Madeleine Laine är gruppledare för utbildningsnämnden och förklarar att hon ännu inte gett upp hoppet om att Sandra Karlsson ska få tillbaka ansvaret för nämnderna. Därför vill hon avvakta och se vad som händer, innan hon bestämmer sig för att lämna eller ej.

– Jag har uppskattat Sandras och mitt samarbete, hennes kunnande inom området och det utbyte vi haft, säger hon.

Hon tänker vänta över sommaren med att fatta sitt beslut.

– Jag hoppas att beslutet ska ändras. Men gör det inte det får jag fundera på om jag vill fullfölja mitt uppdrag eller inte. Jag får ta det beslutet i höst, säger hon.

Läs mer:Mamkovic (SD): "No comments".

Det var i tisdagens tidning som vi kunde berätta att oppositionsråd Sandra Karlsson fråntagits sitt ansvar för nämnderna. Orsaken ska vara uttalat missnöje mot henne från flera ledamöter i olika nämnder. Under kf-gruppens möte i torsdags röstade de närvarande för förslaget. Sandra Karlsson vill inte kommentera det hela, detsamma gäller för Darko Mamkovic, som är trött på att på frågor som rör "interna angelägenheter".