Yoga är en samling kroppsliga och andliga tekniker som troligtvis uppkom i Indusdalen för några tusen år sedan. Den finns i flera olika former, och är idag en populär träningsform runtom i världen.

På Norrköpings Konstmuseum kunde de som ville igår delta i ett pass kundaliniyoga, som är en av de ursprungliga formerna av aktiviteten.

- Yogan är ofta ett trevligt sätt att träna på, eller för den delen att starta dagen med. Kundaliniyogan är en kraftfull och tillåtande form, som passar både nybörjare och mer vana utövare, säger instruktören Kathleen Ginyard.

Artikelbild

| Kathleen Ginyard som höll i passet är certifierad yoga- och meditationslärare.

Till morgonyogan på Konstmuseet hade några entusiaster anslutit, och precis som det var tänkt var det både vana utövare och nyfikna förstagångare.

- Jag har aldrig provat på yoga förut, det knakade i varenda led i kroppen. Men detta är absolut något vi kommer fortsätta med i framtiden, säger Carin Fahlén, programansvarig på museet som passade på att kombinera nytta med nöje på jobbet.

Boel Liljeblad däremot är mycket aktiv inom området, och håller själv på att utbilda sig till instruktör. Hon börjar gärna dagarna med lite yoga.

- Jag brukar hålla på hemma på morgnarna, men det är ännu bättre att gå på pass tillsammans med andra, säger hon.

Artikelbild

| Både män och kvinnor håller på med yoga som träningsform, kanske för att slappna av från stressade vardagar.

Läs mer i dagens tidning.