– Ja, det blev lite omväxlande väder, summerar marknadsgeneralen Bo Axelsson.

Hur påverkade vädret marknaden?

– Vi fick många besökare även i år, men det var många som var här kortare tid än vanligt och blev lite knäckta av den 30-gradiga värmen, Och att krafterna tröt lite fortare i sådan värme får man verkligen ha förståelse för.

Artikelbild

| Hans Ohlsson och några av hans kollegor i Nostalgitraktorklubben på Vikbolandet, visade upp några gamla pärlor på Wikbolandsmarken.

– Sen kom det ju en rejäl åskskur mitt under marknaden och det ställde till lite elproblem för en del försäljare, så våran elektriker fick en del extrajobb i år...

Så vädret påverkade även försäljarna?

– Ja, dels efter åskskuren och dels tror jag värmen gjorde att man fick lite mindre omsättning på försäljningen i år, än tidigare marknader. Framförallt då för att många som sagt inte orkade gå runt lika mycket som man brukar. Vi är liksom inte gjorda för 30-gradig värme...

Så hur summerar du årets marknad?

– Trots värmen tycker jag det blev den folkfest, som vi varje år försöker sträva efter att få här på marknaden.

– Vi hade många knallar och loppisar längs marknadsgatan och vi hade många utställare på plats, bland annat Nostalgitraktorklubben, Röda Korset, Svenska kyrkan, Räddningstjänsten Östra Husby och barnaktiviteter på Östra Husby bibliotek.

Ni bjöd även på en del underhållning från scenen?

– Ja, och där var ju ståupp-underhållaren Al Pitcher, med lokal förankring till Östra Husby, det stora dragplåstret. Plus barnunderhållning med Marcus Fyrberg och Clara Turdén och sång av Maja Dusén och Emanuel Waldemar. Vi hade även musiker som gick omkring på marknaden, för det här med musik tycker jag är viktigt att vi satsar på varje år.