Denna julafton för länge sedan kom så stunden för julklappsutdelningen och detta ansvar hade ju förstås: Jultomten. Efter de fina gåvorna hade delats ut fick jag en stunds samtal med jultomten."Ja, du som kommer från en annan tid har förstås funderingar vad jag; tomten, har för önskningar. Nu har jag ju allt som jag behöver: mat för dagen, värme inomhus, en skön säng att sova i och en snäll katt. Och tomtemor och nissarna. Men om jag får önska något riktigt fint så skulle

det vara att ni människor där borta brydde er om varandra lite mera. Jag förstår att den så kallade nutiden har sina frestelser men; glöm inte bort era nära och kära. Skriv ett kort eller ett brev ibland, tala med varandra på riktigt. Och nu när ni då äntligen skall fira jul: lägg undan dom där telefonerna, spela spel, sjung och dansa! Och njut av julen och var snälla mot varandra. För se ondska det fyller ingen som helst funktion, tro mig!"

Jag önskar tomten god jul och beger mig så sakta hemåt i vinterkvällen. Tänkvärda ord det där. God Jul på dig käre läsare!