Vrinnevisjukhuset har varit utan vårddirektör sedan våren 2017.

Nu återinrättar regiondirektör Krister Björkegren befattningen för att stärka ledningen för såväl Vrinnevisjukhuset som hela sjukvårdssystemet i Region Östergötland.

– Det känns roligt att kunna rekrytera Jessica Frisk till ny vårddirektör. Hon har ett högt förtroende i vår organisation och stor kompetens inom forskning, utbildning och verksamhet. Jessica har också erfarenhet utifrån Sydöstra sjukvårdsregionen och nationellt, vilket gör henne till en bra företrädare för Region Östergötland, säger Krister Björkegren.

Artikelbild

| Jessica Frisk blir ny vårddirektör på ViN.

Jessica Frisk har arbetat i chefsposition på Vrinnevisjukhuset i drygt åtta år, först som biträdande verksamhetschef och de senaste dryga fyra åren som verksamhetschef vid kirugiska kliniken.

Hon är överläkare i kirurgi, har disputerat vid kvinnokliniken på Universitetssjukhuset i Linköping, och känner båda sjukhusen väl.

– Att stärka ViN stärker hela regionen. Det kommer att vara en tuff och rolig utmaning, men jag anser att ViN och Region Östergötland har alla förutsättningar för att kunna ge en högklassig sjukvård, vara en attraktiv arbetsplats och ett självklart val för studenter, säger Jessica Frisk.

Hon tillträder tjänsten i början av nästa år och kommer att vara vårddirektör på halvtid och fortsätta att arbeta kliniskt på halvtid. Det är ännu inte klart vem som blir ny verksamhetschef vid kirurgiska kliniken.