Det säger Maria Lehtonen en av mässens arrangörer. Hon och Richard Lehtonen är två "må bra"-profiler som är måna om hälsa och andras välmående varför de drog igång helgens hälsomässa.

Det var ett stort intresse både bland företag, utställare men också bland besökarna. 76 utställare fick chansen att visa upp sig på mässan, men intresset var större än så.

– Vi har ett 30-tal som köar om att få ställa ut på mässan, säger Maria Lehtonen.

Artikelbild

Kontakt. Monica Öhr tog med sin väninna Agneta Carlsson på hälsomässan. "Jag har bokat in mig på en seans där man får kontakt med de döda", säger Monica som tyckte att prova-på-grejerna var lite väl dyra.

På mässan fanns hälsorelaterade produkter och hantverk, olika prova på-tillfällen, healing, meditation, yoga, stenar, kristaller, smycken, djurkommunikation, aurafoto, medial rådgivning, privatsittningar, massage, hälsokost, musik, träning av olika slag samt föreläsningar och diverse seanser.

Damien Blanchard är själsterapeut. Han står med ena handen på en kvinnas axel och den andra handen på hennes mage. Han förklarar sedan att han just arbetat med att försöka frigöra smärta på ett andligt sätt, genom att väcka mycket av det omedvetna.

– Jag arbetar mycket med känslor som kommer från själen, något som är väldigt kraftigt, berättar han.

Damiens kollega Elisabet Isaksen är bland annat själslig vägledare och arbetar mycket med kristaller och stenar. Varje kristall och sten har energier och olika egenskaper, berättar hon. I en skål ligger det massa stenar, ingen den andra lik. Med stor entusiasm beskriver Elisabet hur man ska välja rätt sten för sig själv.

Artikelbild

Själsterapeut. Damien Blanchard menar att det är hjärtat och intuitionen som leder dig och som hjälper dig på din resa.

– Ta en sten, välj en utifrån utseende. Håll den i handen, krama om och blunda. Om du faller bakåt behöver du inte stenens energi, om du står still har du redan energin inom dig, men om du faller framåt då är det precis den energi just du behöver, förklarar hon.

Jag tar en sten, precis som tre damer bredvid mig. De tre andra faller bakåt direkt när de tar testar den första stenen. För mig var det kristallklart att jag valt rätt sten, jag faller framåt direkt.

Artikelbild

– Du behöver den, säger Elisabet Isaksen och rekommenderar mig att bära den i bh:n.

Porslinkulan ett företag från Motala säljer bland annat orakelkort, som man spår med.

Artikelbild

Stenar. Monica hittade rätt sten medan väninnan bara föll bakåt. "Jag kunde nog inte slappna av tillräckligt", säger hon.

– Du behöver inte stressa alls, vilket du gör för mycket. Du gör små framsteg hela tiden, så se till att ta det lugnt, råder Malin Johansson från Porslinkulan mig efter att jag har valt ett av hennes kort hon håller i.

Eivor Öhr, som är med i föreningen Spirit light, besökte mässan tillsammans med väninnan Agneta Carlsson.

Artikelbild

Arrangör. "Vi fick till och med tacka nej till utställare", säger Maria och ., som arrangerade Hälsomässan i Norrköping.

– Jag har bokat in mig på en seans där man får kontakt med de döda, säger Monica som tyckte att prova-på-grejerna var lite väl dyra.