För nja, helt på plats är inte taket än. Här och var står stent (tillfälliga pelare) som en extra säkerhet i huskroppen, som nu ändå byggts så pass klart att alla våningsplan, väggar och takstolar är på plats så att man kan börja visualisera hur det kommer att se ut. Att förlägga lunchfesten till taket var dock inte möjligt, varför det i stället dukades upp i den delen där det kommer att bli förråd vid garaget. Dag Gunnarsson, vd för Bygg GG, berömde sina byggjobbare och överlämnade sedan en guldtia till lagbasen Mikael Karlsson, som får i uppgift att mura in den någonstans i huset.

– Det ska ju vara ett guldmynt, och det var min pappa som kom på det här med att ta en guldtia. Det har vi kört med i Söderköping och det har ju varit bra, sade Dag Gunnarsson lite skrockfullt.

Läs mer: Häng med upp på fjärde våningen!

Artikelbild

| Muras in. Lagbasen Mikael Karlsson kommer att se till att Dag Gunnarssons guldtia kommer att muras in över hisschaktet.

Vissa av de 22 lägenheterna har fått upp innerväggar, andra är under uppbyggnad. Arbetet görs i nära samarbete med de som köpt lägenheterna, som kan få rumsindelningarna lite som de vill.

– Vi försöker tillfredsställa önskemålen så långt vi kan, sade Dag Gunnarsson och berättade att vissa lägger mer tid på badrummet, medan andra har idéer om kök och vardagsrum.

– En köpte lägenheten utan kök. Man väljer själv.

Robert Lind håller i projekteringen och har ritat huset. Han menar att köparnas engagemang är större än någonsin.

Artikelbild

| Stor terass. Det får två lägenheter på plan fem; nämligen lika stora som själva lägenheterna. Robert Lind (tv) har ritat och Dag Gunnarsson står för byggnationen.

– Många är väldigt engagerade. De familjer som flyttar hit brinner redan för huset!

Läs mer: Första spadtaget för ny form av boende.

Artikelbild

| Tar form. Det börjar huskropp nummer två göra.

På garaget blir det en grönyta, som kommer att harmoniera med den planerade växtligheten vid de nedersta balkongerna och badhusets parkeringsplats.

– Det blir en modern version av en trädgårdsstad, förklarade Robert Lind.