Hon fick både ett diplom och en tårta och kommunalrådet Karin Jonsson (C) förklarar varför:

– Sedan ett tiotal år tillbaka har vi på kvinnodagen uppmärksammat och uppvaktat en kvinna i Norrköping, som driver företag och i år har vi valt Ann-Christine Josefsson, som är vd för Mirum Omsorg AB, där Slottshagens behandlingscenter för kvinnor ingår.

Och varför just Ann-Christine det här året?

Artikelbild

| Specialdesignad tårta. Centerkvinnorna uppvaktade Ann-Christine Josefsson med en specialdesignad tårta på Internationella kvinnodagen.

– Vi tycker att hon är en sann förebild i Norrköping. Hennes initiativkraft och företagaranda inspirerar och vi vill även tacka henne för att hon är en medkraft för jämställdhet.

Så här låter delar av motiveringen:

”Ann-Christine Josefsson har med stor entusiasm och mycket jobb byggt en unik verksamhet i Norrköping, för missbrukande kvinnor med psykisk diagnos. Hon har under åren knutit till sig en mycket kunnig och engagerad personal och hennes verksamhet har mynnat ut i stora ekonomiska vinster för samhället och framförallt för de kvinnor som genomgått behandlingen, i form av ökad livskvalitet.”

Vad säger Ann-Christine själv om de här orden?

Artikelbild

| Uppvaktad. Ann-Christine Josefsson, vd på Mirum Omsorg uppvakades med specialdesignad tårta på kvinnodagen, av Centerkvinnorna.

– Det känns väldigt bra, eftersom jag brinner för den verksamhet jag jobbar med,. Det vill säga att försöka lyfta kvinnor, som hamnat på samhällets botten via missbruksproblematik och psykisk sjukdom och få ut dem i samhället till ett bra liv igen.

Hur ser verksamheten ut?

– Vi driver två behandlingshem med sju boende kvinnor på varje enhet och med totalt 17 anställda. Och vi har ramavtal med 61 olika kommuner i Sverige och just nu kommer alla 14 kvinnorna som vi har i behandling, från 14 olika kommuner.