Ett tjugotal personer deltog i aktiviteterna som föreningen Omsorgsjul igår anordnade ute på gokartbanan i Klinga. Först kördes det gokart sedan blev det julmat och Luciatåg. Under ledning av Petra Delborn och Per Sallerbäck sjöng elever i årskurs 4-6 julsånger, vilket rönte stor uppskattning bland deltagarna som dessutom fick varsin julklapp som innehöll bullar och kakor.

– Barnen har själva bakat brödet och gjort egna julkort med en hälsning, säger Petra Delborn som tillsammans med Per Sallerbäck håller i musikundervisningen i skolan ute i Gårdeby.

På ett julkort stod det "Hej du är fin du är värd en gåva av mej".

Artikelbild

| Luciatåg. Elever från Gårdeby Natur- och musikskola.

Nisse "Bonde" Gustavsson blev så glad att han höll ett tacktal inför alla och avslutade med en applåd.

Han har tidigare levt ett hårt liv. Under en period bodde han i en husvagn som stod uppställd i en skogsglänta nära Händelöbron.

– Men nu bor jag i en lägenhet i Navestad och jag har varit drogfri i fyra år, säger han.

Petra Delborn och Per Sallerbäck var under torsdagen ute på en liten turné.

Artikelbild

| Julsånger. Petra Delborn och Per Sallerbäck spelade och sjöng.

– Vi kom precis från en öppen förskola och nu ska vi vidare till ett äldreboende i Söderköping, säger Petra Delborn efter Luciafirandet i Klinga.

Per-Åke "Pekka" Hydén från föreningen Omsorgsjul är initiativtagare till arrangemanget och säger att det är väldigt populärt bland deltagarna. Precis som det årliga julbordet.

Artikelbild

| Lucia. My Stenberg i årskurs 6 på Gårdeby Natur- och musikskola.

– Numera äter vi julbord på Renströmmen. Förra året kom det 240 personer, säger han.

Fredrik Delborn som äger gokartbanan tycker att det känns bra att kunna hjälpa till lokalt och och menar att man då ser slutresultatet till skillnad från stora tv-sända insamlingsgalor.

Artikelbild

| Luciafirande i Klinga.

– De är jättebra, men vi har valt att hjälpa till så här, säger han.