Utställningen Unga forskare är en rikstäckande tävling där unga människor får chansen att visa upp sina kunskaper inom naturvetenskap, teknik och matematik.

Deltagarna får först kvala in till semifinaler som hålls på nio olika platser i landet där projektarbetena bedöms av en erfaren forskarjury. Sedan plockas 55 bidrag ut till den stora finalen på Tekniska museet i Stockholm i slutet av mars.

Norrköping stod i år som arrangör för en av semifinalerna i samarbete med Linköpings universitet och totalt ställdes det ut 13 projektarbeten av gymnasieelever i regionen.

– Det är jättekul att så många gymnasieskolor kring Norrköping har förstått vikten av att uppmuntra elever som är intresserade av naturvetenskap, teknik och matematik, säger Max Vinger, projektledare för Utställningen Unga Forskare 2018.

Det var dock inga bidrag från Norrköpingsskolor som tog sig vidare. Finalplatserna kneps istället av Erik Dahlbergsgymnasiet, Linköping, Katedralskolan, Linköping och Erik Dahlbergsgymnasiet, Jönköping.