– Det känns förstås jättetråkigt, säger Lina Hedmark, friluftsstrateg på Norrköpings kommun, som skapat fjärilsstigen tillsammans med Länsstyrelsen, som ett mervärde i det här naturreservatet.

– Relieferna var snidade av träkonstnären Vesa Jussila från Åby och föreställde ett antal av de fjärilar, som man kan se levande i det här naturreservatet. Informationsskyltarna och trärelieferna, belyser fjärilens historia i Kolmården med Nunnefjärilen och många andra fjärilar.

Hur många träreliefer har stulits?

Artikelbild

| En närbild av en av de stulna trärelieferna.

– Det är fyra av fem reliefer som försvunnit.

Vad känner du själv angående den här stölden?

– Trärelieferna sattes ju upp i ett naturreservat, som står öppet och tillgängligt för allmänheten dygnet runt, så därför känns det väldigt tråkigt, när någon bara stjäl dem.

Fjärilsstigen löper i naturreservatet, precis bredvid Marmorbruksmuseet i Kolmården och för mindre än en månad sedan, den 2 juni, i samband med museets tioårsjubileum, invigdes den här nya fjärilsstigen.

Christer Ericson, ordförande i Marmorbruksmuseet, säger så här:

– Naturreservatet och fjärilsstigen, har blivit ett väldigt fint komplement till vårt museum, för alla besökare som kommer hit.

– Därför tycker även vi att det känns väldigt tråkigt, när en sådan här stöld inträffar. Så jag hoppas att den som stulit dem, ångrar sig och kommer tillbaka med dem.