Under helgen har föreningen arrangerat sin egen Åby IF Cup. Den här gången var det de yngre lagen som spelade och enligt föreningens ordförande Richard Claesson var det mycket folk under hela lördagen.

En uppbruten dörr som upptäcktes på söndagsmorgonen skvallrade om inbrottet. Men det var inte bara saker som stals. Föreningens minibussar användes för att köra runt med på konstgräsplanerna.

För ungefär ett år sedan fick klubben delar av en plan saboterad av bilåkande. Den gången var det okända personer som dök upp i en bil och körde runt, runt trots att det pågick aktiviteter med många barn i närheten.

Någon klarhet i vem som var skyldig till den händelsen fick aldrig klubben, enligt Richard Claesson.

Den här gången klarade sig konstgräset bra. Det händer att föreningar får sina konstgräsplaner förstörda, enligt Claesson, som dock inte tror att det var huvudsyftet den här gången.

– Nja, det känns nog mera som att de var ute efter pengar. Vi har haft en cup i helgen och någon ville väl kolla om det gick att komma åt pengar efter den.

Vad gör ni nu?

– Tja, vi får väl sätta upp fler larm och byta lås överallt. Det är jättedyrt.

Hur gör ni med bilnyckeln?

– Den måste väl programmeras om, det är också dyrt.

Stör det någon verksamhet ni ska ha i dag?

– Nej, vi har krafter i föreningen som kan byta låskolvar på de mest kritiska ställena. Så just så stör det inte, säger Richard Claesson.

Hur mycket pengar kom tjuvarna över?

– Vi vet inte exakt och skulle inte säga det heller. Men det var inte hundra kronor, om jag säger så.

Det är inte första gången som föreningen har inbrott. För bara några månader var det någon som bröt sig in och stal från klubbens kiosk.