– Ja, det stämmer, säger Inga Sjöblom, som arbetar med nya etableringar och butiksutveckling i företaget.

– Men butiken vid Coop Forum har ett så högt tryck och så stor försäljning, att vi tycker det känns befogat med ytterligare en butik på Ingelstas område.

Så ni behåller med andra ord butiken vid Coop Forum?

Artikelbild

| Blir kvar. Systembolaget behåller butiken vid Coop Forum på Ingelsta, trots att de framöver öppnar ytterligare en butik på Ingelsta.

– Absolut, säger Inga Sjöblom. Det är så stort kundunderlag på Ingelsta, att vi tycker det är befogat med två butiken i fortsättningen.

När öppnar den nya butiken?

– Vi hade först planerat till våren 2018, men nu har öppningen blivit förskjuten till hösten 2018.

Blir det någon speciell inriktning på den här nya butiken?

–Nej, det blir en normal butik för Systembolaget, men vi kommer givetvis att inreda den med vår allra senaste och moderna inredning, som i alla våra nya butiker.

John Svensson, som är butikschef på Willys säger så här om sin nya butiksgranne?

– Att få Systembolaget som närmaste granne, känns helt fantastiskt och för mig känns det som vi får en riktig drömgranne!

– Nu får vi en stark aktör, som drar väldigt mycket kunder till det här affärsområdet.

Brukar det bli den effekten?

– Ja, man har sett många exempel på i övriga delar att där Systembolaget etablerar sig, blir det direkt mycket starkare kundtillströmning även till omkringliggande butiker.

Har ni parkeringsplatser, så det räcker till för ett ökat tryck?

– Ja, vi har en ganska lång och stor parkering, som vi aldrig brukar fylla helt och hållet, så vi kan nog klara av ökad tillströmning av bilburna kunder framöver.

Varför bygger ni om butiken härinne?

– Därför att Systembolaget behövde en större butiksyta, än den som finns dör Expert tidigare låg bredvid oss. Därför släpper vi till cirka 600 kvadratmeter till Systembolaget och det är därför vi håller på att sätta upp en ny innervägg inne i den här butiken.

– Jag kan nämna att vi ändå får kvar cirka 3 400 kvadratmeter i den här butiken och det anser jag att vi klarar oss med. Inte minst, som sagt, med tanke på att vi släpper till de 600 kvadratmeterna till en drömgranne!

Mats Roth är butikschef hos Coop Forum och säger så här:

– Vi är givetvis glada att Systembolaget stannar kvar hos oss, trots att de etablerar ännu en butik här på Ingelsta. För oss och alla andra aktörer är det alltid bra med olika sorters butiker på samma ställe, så att kunderna därmed får en helhetslösning, när de här ute och handlar.