– Det kommer att bli en fantastisk utställning för alla människor, inte minst barnfamiljerna, säger Mattias Persson, evenemangsansvarig hos Upplev Norrköping.

Var kommer den att kunna ses?

– Den kommer att ställas upp i Teknikhallen vid IFK Norrköpings fotbollsarena Östgötaporten och finns på plats mellan 1 juni och 31 augusti nästa år.

Norrköping har ju numera en stark tradition av internationella utställningar, bland annat om dinosaurier, rymden, Titanic och Harry Potter. Är den här av samma dignitet?

– Ja, det vill jag absolut påstå. Harry Potter-utställningen räknade in 122 000 besökare, men vi hoppas att slå det publikrekordet och siktar på att nå 150 000 besökare.

Vad kan du berätta mer om utställningen?

– Den inkluderar original_rekvisita från Avengerskaraktärer som Thor och hans hammare, Captain America, Hulken och Black Widow.

– Och väl inne på utställningen, kan man aktivera sig och utföra egna uppdrag om man vill, i bästa superhjälte-stil, berättar Mattias Persson.

Är det premiär här i Norrköping för utställningen?

– Nej, det exakta namnet på utställningen är Marvel Avengers S.T.A.T.I.O.N och är en utställning på internationell toppnivå, som redan visats i New York, Paris, Las Vegas, Seoul, Singapore och Peking och just nu är den i Moskva.

– Och man kommer att få se originalrekvisita från filmerna och interaktiva skärmar, där man kan utföra uppdrag och ta utmaningar.

Så man kan alltså var ganska aktiv inne på utställningen om man vill?

– Ja, med en specialutvecklad digital guide och app, kommer alla fans ha möjlighet att ta del av en helt ny ­utställningsupplevelse.

– Via appen kommer besökarna kunna lära sig mer om Avengers genom “Friday”, en artificiell Intelligens utvecklad av Tony Stark. Appen ger även möjlighet till att utforska de olika hjältarnas bakgrunder och historia genom att utföra olika uppdrag runtom i utställningen.

– Den digitala guiden och appen kommer att ger en magisk helhetsupplevelse som förhöjer utställningsupplevelsen.

Kan du säga några konkreta saker, som utställningen innehåller?

– Ja, man kan nämna Captain Americas sköld och motorcykel, Dr Banners laboratorium, Hawkeye och Black Widows stridsutrustning och vapen, Thors hammare Mjölner och Ant-Mans kostym.

Tilläggas kan att Victory Hill Exhibitions är ett utställningsföretag som strävar efter att skapa interaktiva utställningar som dels lockar besökare, dels har ett ­pedagogiskt värde.