Kvinnan menar att hon precis slutat för dagen och skulle handla lite innan besöket. Vissa varor lade hon i kundvagnen, medan hon stoppade ner annat i en fryspåse som hon sedan först hängde på vagnen och sedan lade i den shoppingbag hon hade med sig – något som hon enligt egen utsago alltid gör. 39-åringen har också uppgett att hon pratade i telefonen och därmed kan ha varit distraherad.

När kvinnan betalat varorna i kundvagnen – men inte i bagen – och gått ut stoppades hon.

Kassabiträdet har i sin tur uppgett en annan version. Hon menar att hon såg att 39-åringen höll i flera smörgåspålägg, såg sig omkring och sedan stoppade ner dem i väskan. Sedan gick kvinnan vidare till det vegetariska pålägget och gjorde samma sak. Vidare berättar butiksbiträdet att 39-åringen hejdat sig när hon skulle stoppa en bit parmesanost i väskan och upptäckte att hon var bevakad. Efter det var kvinnan, enligt vittnet, märkbart nervös och såg sig omkring innan hon också stal ett par paket hallon.

Tingsrätten stödjer sig mot butiksbiträdets version och menar att 39-åringens berättelse känns efterhandskonstruerad. Inte minst då vittnen uppgett att kvinnan inte alls pratade i telefonen. Butiksbiträdet har också vittnat om att varor som först låg i kundvagnen sedan flyttades till bagen.

Kvinnan döms för ringa stöld till 40 dagsböter. Det sammanlagda värdet på det hon stal (smör, ost, skinka, salami och frysta hallon) uppgick till 319 kronor.