Bland annat var det på vissa ställen glest mellan marknadsstånden och dessutom borde arrangörerna "packa ihop" alla marknadsstånden, så hela marknaden blir mer tät, trång och trivsam. Ungefär som i Skänninge.

– Ja, vi kommer att jobba på det, säger Hasse Furuheim, i marknadsledningen från Kolmårdens Företagsgrupp.

– I år hade vi dessutom lite oflyt, genom att vissa knallar och loppisförsäljare helt enkelt inte dök upp och därför uppstod det luckor mellan stånden och det ser ju inte bra ut. Faktum är ju att Krokek är väldigt långsmalt här i centrum, vilket inte är så bra när man anordnar en marknad.

Artikelbild

| Mycket publik. Det var det hela tiden framför scenen under Kolmårdsmarken, där man fick se trolleri, dans och mycket annat.

Ändå har marknaden alltså växt rejält, sedan premiären i fjol?

– Ja, vi har fått nästan dubbelt så många knallar som i fjol, vilket innebär ett 60-tal i år

– Men när jag hört mig för, brukar man säga att nya marknader inte blir riktigt etablerade hos knallarna, förrän efter fyra, fem år. Så vi har ett par läroår till, innan den här marknaden kommer att bli riktigt bra.

Så det är redan klart att det blir en tredje upplaga nästa höst?

Artikelbild

| Spenkoppar. Loppisförsäljaren Ing-Liz Svensson från Söderköping, sålde bland annat några unika spenkoppar från komjölkningen.

– Inget beslut är taget än i företagsgruppen, men om jag får gissa, så kommer vi troligen att komma tillbaka med en ny marknad även nästa år.

– För vi har ju faktiskt en hel del besökare, säger Hasse Furuheim. I fjol räknade vi med cirka 4 000 besökare och jag tror att vi blir minst lika många i år och det gör ju att många knallar vill och vågar satsa även på marknaden här i Krokek, i allt större skaror.

Artikelbild

| Marknadskonst. De här fem konstnärerna anordnade en utställning under Kolmårdsmarken, från vänster Ingemar Lindvall, Rune Kindahl, Agneta Karlsson, Agneta Sörlin Leijon och Inger Wik.

Varför startade ni med en ny marknad i fjol?

– Det var helt enkelt så att vi i företagsgruppen, ville få lite extra liv här i centrum, där det normalt är ganska lugnt och dött. Så då tyckte vi att en marknad är ett bra sätt och på den vägen är vi nu.

Artikelbild

| Fotokonst. Agneta Sörlin Leijon berättar om hur hon skapar sin fotokonst, bland annat hemma i diskhon!

– Dessutom passar några av våra företagare på att ha öppet hus och visa upp sin verksamhet för besökarna och det känns ju också bra. Vi har även en hel del föreningar som är med och visar upp sig, bland annat Krokeks IF, SPF, PRO, Kyrkliga Slöjdföreningen, Hembygdsföreningen och Frälsningsarmén.

Ni har ju även en hel del underhållning på programmet?

Artikelbild

| Blivande brandmän? Olle Strömbäck, 3, och Elsa Skaregård, 7, passade på att prova brandbilen under Kolmårdsmarken.

– Ja, och den delen har vuxit rejält i år. I fjol hade vi bara ett band på scenen som spelade lite dansmusik, men i år har vi trollerishower, dansuppvisningar i barnbygg, bugg, Kolmården Happy feet, zumba och en hel del annat, som framträder på scenen.

– Och på den kulturella sidan har vi både en konst- och en fotoutställning, för att bredda utbudet av marknadsaktiviteter, säger Hasse Furuheim innan han går vidare i publikvimlet.