Inte så konstigt som det låter, eftersom han besökte skolans utbildning med språkintroduktion för nyanlända elever i åldern 16-19 år, från bland annat Syrien.

– Jag fick en inbjudan av läraren Calle Biörsmark att komma och träffa de här nyanlända eleverna och det känns alltid värdefullt att komma ut till skolor och träffa personal och elever. Inte minst i det här fallet, med många elever som är nyanlända till Norrköping.

Stjernkvist kollade in de olika stationerna, där eleverna fick idka julpyssel och bland annat hitta på julrim, bygga pepparkakshus och klippa ihop olika julkort.

Artikelbild

| Knep och knåp. Nyanlända elever på Kungsgårdsgymnasiet fick både julpyssla och besök av kommunalrådet Lars Stjernkvist på onsdagen. Men ingen visste förstås vem han var...

– Som tur är kan ju de flesta engelska, så det går ganska bra med kommunikationen, fastslog Lars Stjernkvist.

Dagen till ära gick även en dragspelande tomte omkring i skolan, för att försöka skapa lite extra julpysselstämning.

Eleven Ghaida Hannoush försökte få ihop julkort med tomtar, stjärnor och lite andra julattiraljer.

– Det känns förstås roligt att få prova på svenska jultraditioner, när vi nu är här i landet, framhöll hon och såg fram mot det fortsatta programmet under avslutningsveckan, med bland annat knytkalas under torsdagen och julavslutning på Renströmmen på fredag.

Artikelbild

| Tomtemusikant. En dragspelande tomte gick runt på Kungsgårdsgymnasiet under onsdagen, för att få lite julstämning i samband med elevernas julpyssel.

– Knytkalaset ser jag fram emot, eftersom eleverna kommer att ta med sig någonting från sina respektive hemländer, berättade Calle Biörsmark. Och eftersom vi har elever från cirka 15 länder, kan det nog bli en härlig blandning av mat, kakor och annat på julbordet.