I dag hölls den första Omsorgsjulen utan föreningens grundare och eldsjäl Lennart Cederberg, som avled i början av året. Till firandet kom omkring 250 hemlösa samt socialt utsatta och ensamma människor i behov av gemenskap.

Änkan Ulla-Britt Cederberg var nöjd när hon såg ut över de långa raderna av vackert uppdukade bord, med levande ljus och stolar fyllda till sista plats.

– Det var Lennarts önskan att traditionen skulle leva vidare. Det här var verkligen hans liv. Därför är det glädjande att så många kommer för att få lite julkänsla idag. Det kanske är enda gången de får det, säger Ulla-Britt Cederberg.

Artikelbild

| Botar ensamheten. Pim Valborgsotter och Inger Johansson stöttar varandra.

Föreningen Omsorgsjul Hemlösas nya ordförande Pär Linderoth inledde med en tyst minut och önskade frid över Lennart Cederbergs minne.

– Visst är det svårt att axla Lennarts roll, men det är en styrelse som gör ett fantastiskt arbete och jag känner mig ganska trygg i rollen, säger han.

En som har besökt Omsorgsjuls firande i alla år är Zeppo Forstén, till vardags frivilligarbetare på Hela Människan.

– Det här är en samlingsplats för oss alla. Men det känns lite tomt utan Lennart. Han har betytt väldigt mycket. Jag hade mycket med honom både här och privat, säger han.