Det tre man starka filmteamet håller sig utanför rättssalen, även om Tom Alandh då och då smyger in i salen för att lyssna, på i hans fall huvudpersonen Leif Silbersky.

– Det var min chef på dokumentärredaktionen som bad mig göra en tre timmars serie, nu ska ju allt vara serier, som Macchiariniaffären, Kevinfallet och Arbogafallet, säger Tom Alandh.

Men att hitta den personen där det finns så mycket att berätta om att det räcker till tre timmar är inte helt enkelt.

Artikelbild

| Left Silbersky har under åren som advokat ständigt varit i hetluften i fall av medialt intresse.

– Kungen, Silvia, Zlatan och Borg. Sedan kom Silbersky upp som förslag och när vi började titta på de 55 år han varit yrkesverksam och tittade i arkiven hittade jag 1288 referenser kopplade till Leif Silbersky, Björn Borg kom upp i 800 och jag själv i 300. Så visst är Leif Silbersky en spännande medial person, säger Tom Alandh.

Enligt Tom Alandh finns det mycket att fråga Leif Silbersky om och man kommer att gå i land med tre timmar.

– Det blir tre väldigt olika delar, det har varit väldigt skojigt och spännande att följa med Silbersky, säger Tom Alandh.

Men han är noga med att påpeka att han inte gör en hyllningsdokumentär i tre delar om Leif Silbersky.

Artikelbild

| Leif Silbersky med dåtidens gigant advokat Henning Sjöström.

– Han både ifrågasätts och utsätts för olika frågeställningar och han har inte varit populär och uppskattad av alla, säger Tom Alandh.

En av dem som inte var nöjd med Silbersky var Refaat El Sayed som bytte ut Silbersky efter tingsrättsförhandlingen.

– Fast då ska Silbersky ha sagt att "När jag hade honom som klient fick han fem år i tingsrätten, men i hovrätten fick han sex år", säger Tom Alandh.

Silberskys öppenhet har också gjort intryck på Alandh.

– Han fyller snart 81 år och jag förstår inte hur han hinner och orkar, dessutom har han svar på allt. Han har sagt att han är en terrier med ett bulldogsbett och det verkar stämma, säger Tom Alandh.

Som 80-åring fortsätter Leif Silbersky att jobba i samma takt, men enligt Tom Alandh ska han ändå ha tänkt tanken att trappa ner.

– Till sin fru ska han ha sagt att han ska gå ner till heltid när han fyller 90 år.

Dokumentären sänds i tre delar med start den 19 februari 2019.