Spadtag för utbyggnad av Rustas lager

Nu är det byggstart för utbyggnaden av Rustas centrallager i Norrköping.

Kikki Liljeblad (S), Pontus Lindblom, näringslivsdirektör, Gunnar Cederberg, verksamhetschef vid kommunen, och Lennart Jansson, lagerarbetare, Rusta, tar första spadtaget.

Kikki Liljeblad (S), Pontus Lindblom, näringslivsdirektör, Gunnar Cederberg, verksamhetschef vid kommunen, och Lennart Jansson, lagerarbetare, Rusta, tar första spadtaget.

Foto: Anders Ristenstrand

Norrköpings kommun2019-09-17 17:00

På måndagen togs första spadtaget för den nya delen av Rustas centrallager i Norrköping.

Anläggningen planeras att kunna tas i drift hösten 2021.

Rustas verksamhet omfattar idag över 150 varuhus i fyra olika länder. Navet i logistikkedjan är Rustas distributionscentral i Norrköping. 

Under kommande år räknar Rusta med att expandera ytterligare, varför det ses som strategiskt viktigt att öka kapaciteten för centrallagret på Malmölandet.

– Med den här utbyggnationen kommer Rusta bli en ännu viktigare arbetsgivare i kommunen, likväl som en än viktigare aktör för Norrköpings hamn, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör i Norrköping, i ett pressmeddelande.

I dag sysselsätter Rustas lager omkring 300 medarbetare och har en total lageryta på närmare 120 000 kvadratmeter, som nu utökas med ytterligare 69 000 kvadratmeter.

Expansionen av lagret väntas inledningsvis skapa ett femtiotal nya arbetstillfällen, både i samband med själva utbyggnaden och när det nya lagret står färdigt.

– Med Rustas kraftiga tillväxttakt krävs fortsatta satsningar på logistikkedjan. Den befintliga infrastrukturen kombinerat med det geografiska läget gör det idealiskt för oss att expandera ytterligare här i Norrköping, säger Göran Westerberg, vd på Rusta.

– Vi är glada över att Rusta väljer att satsa i Norrköping. Ett gott samarbete mellan kommunen och företaget kommer nu på sikt att bland annat resultera i ett stort antal nya arbetstillfällen, säger Kikki Liljeblad (S), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Karta: Rusta Lager Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!