TvÄ misstÀnks för nattens mordförsök

En man i 30-ÄrsÄldern hittades svÄrt skadad i Hageby natten till onsdag. TvÄ personer sitter nu anhÄllna för mordförsök.

Norrköpings kommun2019-10-16 04:54

Det var vid 01-tiden som polisen larmades om att en man lÄg skadad utomhus i Hageby, inte lÄngt frÄn vÄrdcentralen.

– Offret Ă€r troligtvis stucket med nĂ„got vasst föremĂ„l, sĂ„ vi har lagt brottsrubriceringen försök till mord, sĂ€ger Mariana Persson, vakthavande befĂ€l pĂ„ polisen i Region Öst.

Mannen, som Ă€r i 30-Ă„rsĂ„ldern, fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset. Enligt en bulletin frĂ„n Region Östergötland hade mannen livshotande skador nĂ€r han kom in till sjukhuset. Han opererades akut och vĂ„rdas pĂ„ intensivvĂ„rdsavdelningen. TillstĂ„ndet bedömdes pĂ„ onsdagen fortfarande som allvarligt.

– Nu arbetar vi i omrĂ„det för att bringa klarhet i vad som hĂ€nt, försöker förhöra och fĂ„nga upp eventuella vittnen. Vi letar ocksĂ„ efter en brottsplats, sĂ€ger Mariana Persson.

TvĂ„ personer har frihetsberövats som misstĂ€nkta för försök till mord – en kvinna i 20-Ă„rsĂ„ldern och en man i 25-Ă„rsĂ„ldern.

– Det Ă€r efter uppgifter som har framkommit hĂ€r under natten, sĂ€ger Mariana Persson.

De inblandade uppges vara bekanta med varandra och senare pÄ onsdagen anhölls de bÄda misstÀnkta för försök till ord.

– De bĂ„da misstĂ€nkta greps inte i anslutning till platsen dĂ€r offret hittades, sĂ€ger Calle Jerrhage vid polisens avdelning för grova brott. 

Polisen uppgav pÄ onsdagsmorgonen att man hade knackat dörr och genomfört en teknisk undersökning i omrÄdet. De genomförde under dagen sedan ytterligare en brottsplatsundersökning.

– I nulĂ€get har vi inte sĂ„ mycket mer information att ge. Kanske gĂ„r det att sĂ€ga mer nĂ€r vi kommit lĂ€ngre i utredningen, sĂ€ger Calle Jerrhage.

Karta: Hageby
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!